3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A belügyminiszter három lánya átvette a műszaki vizsgasor elsőszámú gyártóját. Eddig nem sok közük volt a kocsikhoz.

A Pintér Sándor belügyminiszter lányai által birtokolt Trium-Itech Zrt. többségi tulajdonos lett idén május 7-én az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft.-ben, amely Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó cége – derül ki nyilvános adatbázisokból. A három lány: Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pintér Ildikó, nekik egyenlő részesedésük van a mintegy kétmilliárd forintos forgalommal rendelkező Trium-Itech nevű cégben, amely minősített többségű befolyást vásárolt magának az Energotest Kft.-ben.

Ma már szoftverek vizsgálják az autókat
Ma már szoftverek vizsgálják az autókat

A Pintér család által átvett társaság 1990 márciusában alakult, garázs és járműipari berendezések fejlesztésére, gyártására és kereskedelmére.

Az elmúlt 30 évben országos szolgáltató hálózatot alakított ki, mely az átadott berendezések és műszerek garanciális idő alatti és utáni javítását, karbantartását és pontosságellenőrzését is végzi, országszerte 6 kirendeltségről 25 korszerűen felszerelt szolgáltató gépjárművel

olvasható a Neumann János Egyetem és az Energotest Kft. együttműködési megállapodása alkalmából kiadott tavaly szeptemberi közleményben.

Nagyon stabil céggel gyarapodott a belügyminiszter családja: tavaly a 3 milliárd forintot is meghaladta az Energotest árbevétele, amiből 85,6 millió forintos profit jött össze, miközben a saját tőkéje 1,8 milliárd. Egy elég speciális piacon mozognak.

A Szabad Európa írt arról tavaly nyáron, hogy mérni akarja az Európai Unió, hogy a tagállamokban működő gépjárművek ténylegesen mennyit fogyasztanak és – ami talán fontosabb – mennyi káros anyagot juttatnak a levegőbe. Ennek érdekében tavaly május 20-tól egy, az egész EU-ra hatályos bizottsági rendelet lépett életbe, amely alapján a két említett értéket rögzíteni kell a műszaki vizsgákon, majd a vizsgahelyről ezt előbb egy nemzeti, majd egy közös uniós adatbázisba továbbítani. A cég többek között ilyen mérésekhez állít elő szoftvereket.

A cég nevével fémjelzett Energoline vizsgasori vezérlő program komplett mérésadatgyűjtő és kiértékelő program, mellyel a Közlekedési Hatóság szinte valamennyi és a Magyar Autóklub minden állomása dolgozik, számos további javító és vizsgabázis mellett. Angol és orosz nyelven is működik Magyarország határain túl is, az adott ország jogszabályainak megfelelően

olvasható a cég bemutatkozása. Tehát a Pintér család a műszaki vizsgasor elsőszámú gyártóját vette meg.

A Pintér családnak eddig nem sok köze volt a járműdiagnosztikához, hiszen régóta inkább az ingatlanbizniszben utaznak. A belügyminiszter milliárdos, a legutóbbi vagyonnyilatkozatában szerepel: egy 61, egy 400 és két, 160-160 négyzetméteres budai ingatlan, egy 224 négyzetméteres siófoki ház, egy nyaraló Szihalmon és Szigetmonostoron, valamint egy egyszerű telek, szintén Szihalmon. Értékes ingóságai nincsenek, de Pintér még mindig őrizgeti az 1995-ben megörökölt Wartburgját. A belügyminiszter sokféle módon fialtatja a pénzét, de vagyona nagyobb részét devizában tartja. Befektetési jegyben több mint 1,1 millió dollárja és 400 ezer eurója van.

Több mint egymilliárd forint tartozást tart számon korábbi cégeladásai után és a családtagok, barátok számára adott kölcsönökből. Ingatlanos céghálójuknak pedig a mezőkövesdi Immobil 2000 Kft. fészkel a központjában: a lányok a tulajdonosok, a feleség az ügyvezető.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!