2p

NER-közeli oligarcha építi meg a Svájcból Budapestre költöző Word Aquatics 

Budapestre költözik a Nemzetközi Úszószövetség központja a svájci Lausanne-ból, és a NER-hez közeli orosz–magyar milliárdos, Rahimkulov Ruszlan beruházásaként épülő Láng-negyedbe költözhet az Orbán-kormány erőteljes lobbizásának eredményeként Budapestre áttelepülő Nemzetközi Úszószövetség – írja a Népszava.

Az már biztos, hogy a magyar kormány 15 évig ingyen biztosítja a helyszínt.

A World Aquatics elnöke, Huszain al-Muszallam és Szijjártó Péter külgazdasági és külgyminiszter a költözés szándéknyilatkozatának aláírásakor.  Forrás: Facebook
A World Aquatics elnöke, Huszain al-Muszallam és Szijjártó Péter külgazdasági és külgyminiszter a költözés szándéknyilatkozatának aláírásakor. Forrás: Facebook

A lap szerint a Láng Gépgyár műemléki védettségű Eisele-csarnokára, illetve a mellette lévő, szintén régi üzemi tömbre kísértetiesen emlékeztető épületek, valamint ezeket körbe ölelő új modern házak tűntek fel a Nemzetközi Úszószövetség kisfilmjében, amelyben új központjukat mutatták be.

Szijjártó Péter külügyminiszter még egy nyári kongreszuson arról beszélt, hogy a magyar kormány másfél évtizedig ingyen biztosítja a helyszínt, továbbá kész adókedvezményeket és mentességet is adni bizonyos engedélyezési eljárásokra, de a leendő székház helyét pontosan nem nevezte meg. Mindössze annyit mondott, a szükséges infrastrukturális beruházásokról már elkezdődtek az egyeztetések.

A kongresszuson elhangzottak szerint az új központ 2026-2027-ben nyithatna meg teljes egészében, ami a Népszava szerint kiválóan illeszkedik az orosz milliárdos érdekeltsége által elindított XIII. kerületi Láng-negyed beruházás ütemtervébe. A lap az ügyben megkereste a külügyminisztériumot, de választ egyelőre nem kapott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!