2p

Egy digitális alagút tervezésére és megépítésére írtak ki most közbeszerzési pályázatot. Itt lesz a nagy robbantás.

A veszprémi városi önkormányzat közbeszerzést hirdetett arra, hogy megépüljön az úgynevezett digitális alagút. A tervezésre és a kivitelezésre egyszerre kell pályázni.

Veszprém városa és a vele társult települések régiós pályázata 2018 decemberében elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, melyhez kapcsolódóan számos infrastruktúra-fejlesztést végeznek. Az egyik elem ez a bizonyos alagút. Néhány meghatározott ingatlanon építik ki, illetve meglévő vágatot fognak átalakítani és felújítani. Ugyancsak megépülnek a kapcsolódó - huzamos emberi tartózkodásra alkalmas helyiségekkel rendelkező - be- és kijárati épületek.

Az ajánlatokat legkésőbb 2022. január 20-ig kell benyújtani. Az értékelésnél 70 százalékos súllyal szerepel majd az ár. Az ajánlati biztosíték összegszerűen meghatározott mértéke: 5 000 000 forint. Az is feltétel, hogy a nyertes ajánlattevő a szerződés teljesítésének teljes időtartama alatt rendelkezzen legalább 25 000 000 forint/káresemény és 50 000 000 forint/év összegű tervezői felelősségbiztosítással, amely az altervezői szolgáltatására is kiterjed, valamint ezen felül legalább 100 000 000 forint káreseményenkénti és 200 000 000 forint kárévenkénti kártérítési limitű, összkockázatú építés- és szerelésbiztosítással. 

A nyertes ajánlattevő köteles − legkésőbb a szerződéskötés időpontjára, amennyiben az aláírással nem lép hatályba, úgy a szerződés hatálybalépését követően a szerződésben meghatározott időpontig − a fent előírt mértékű és terjedelmű felelősségbiztosításra vonatkozó szerződést megkötni vagy meglévő felelősségbiztosítását kiterjeszteni.

Nehéz megjósolni, hogy mekkora vállalási árak érkezhetnek, a kiírásban nem határoztak meg keretösszeget sem, csak az elvégzendő munkák fajtáit és műszaki paramétereit közölték, azok között van például nagyobb robbantás is. Az alagútépítés/felújítás speciális építőipari terület, általában többe kerül, mint a mélyépítés sok alága. Ezért is, továbbá a fenti biztosítási számokból kiindulva akár több milliárd forintos megbízásról is szó lehet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!