2p

A Duna Aszfalt mellett a kisebbségi tulajdonos Veszprém Építők SE is kölcsönadott a klubnak egy nagyobb összeget.

Nagy összeget pumpáltak a tulajdonosok a Telekom Veszprém kézilabda-csapatba 2019 során, olvasható ki a klub mögött álló cég éves beszámolójából.

fotó: MTI
fotó: MTI

A Veszprém Handball Team Zrt. december elején tette közzé a dokumentumot, mely egyébként irányváltást jelez a beszámolók ügyében. Eddig ugyanis az év elejétől az év végéig terjedő időszak számait közölték, a legutóbbi feltöltés viszont már csak fél évre, a 2019. január 1-től 2019. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozik. Emiatt aztán most nem is lehetséges érdemben összevetni az adatokat a megelőző beszámolóval, vagyis reális képet pusztán a beszámolók alapján nem kaphatunk a Veszprém Handball Team Zrt. céges ügyeinek alakulásáról.

A féléves beszámoló kiegészítő mellékletéből ugyanakkor kiderül, hogy a tavaly október 31-i közgyűlésen eldöntötték: a mínusz 390 milliós saját tőke rendezése érdekében a csapat mögött álló társaságot nagy összeggel kisegíti a 94 százalékos tulajdonos Duna Aszfalt Kft., és anyagi segítségükre siet a kisebbségi tulaj Veszprémi Építők SE is.

Szíjj László építőipari óriása 573 millió forint kölcsönt adott a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, 20 millió forintnyi kamattal, a Veszprémi Építők pedig 10 milliót, 11 milliónyi kamattal.

Már 2018-ban is volt egy nagyobb pótbefizetés: akkor 616 milliót kellett betolnia a Duna Aszfaltnak a veszprémi kézicsapatba.

A céges beszámoló szerint egyébként a Veszprém Handball Team Zrt. alkalmazottainak száma 64-ről 92-re nőtt a tavalyi év első felében, miközben a bérköltség 2,1 milliárdről 1,2-re csökkent - csak hát utóbbival most nem lehet igazán mit kezdeni, mert az első szám még egy teljes évre szól, a második meg csak hat hónapra. Átlagbért azért lehet számolni: ez 2018-ban havi bruttó 2 millió 734 ezer forint volt, 2019. első felében pedig bruttó 2 millió 173 ezer.

Ugyanezen okból nem lehet érdemben összevetni az adózott eredmény számait, de azért legyen meg: a cég a 2018-as, egész éves 479 milliós veszteségét 2019. első félévében 221 milliós nyereségre fordította. A nettó árbevétel pedig tavalyelőtt egész évben 2,5 milliárd volt, míg a tavalyi év első hat hónapjában 2 milliárd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!