2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarország már de facto nem a nyugati világ része: több mint fél lábbal a keleti érdekszférához tartozik – mondta a közgazdász.

A kormány nem az országnak, hanem valakinek a megbízásából akarja megvenni a Liszt Ferenc repteret – mondta az Esti gyorsban Róna Péter. Hogy ez a valaki ki lehet, arra hétfőn választ is kaptunk Nádasi Tamástól, az MKIK Magyar-Kínai Tagozatának elnökétől, aki a kantoni vásáron úgy fogalmazott: Magyarország lesz Kína európai hidfőállása – hívta fel a figyelmet a közgazdász.

Róna szerint a négymilliárd eurós üzlet azért lenne jó Kínának, mert így még inkább azt csinálhatna nálunk, amit csak akar. Tehát nem Magyarország fogja eldönteni, hogy Ferihegyen ki száll le és ki fel – hanem Kína. Történik pedig ez akkor, amikor az egész Európai Unió azon fáradozik, hogy a kínai kapcsolatait leépítse, Kína befolyását csökkentse.

Mi meg közben tovább haladunk azon az úton, ami az Európai Unióból való kiesésünkhöz vezet – vélekedett. Az unió nem kíván kínai hídfőállást látni Európában, az ugyanis nem szolgálja az európai érdekeket. Tehát annak, hogy Magyarország ezt a lépést megteszi, meglesznek a következményei – jegyezte meg, hozzátéve: nem tartja valószínűnek, hogy volna akkora politikai és gazdasági erőnk, hogy ezt a politikát véghezvihetnénk komoly európai megtorlás nélkül - hangzott el a Klub rádió műsorában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!