1p

Több mint 7 milliárd eurót fizetett Magyarország az orosz gázimportért tavaly, akkor vásárolt be az ország, amikor a legmagasabban volt az ár.

A 24.hu az Eurostat adataira alapozott számításai szerint 2022 első 11 hónapjában Magyarország 7,353 milliárd eurót fizetett ki az orosz gáz importjáért, ez az összeg csaknem a négyszerese a 2021-es egész évi számlának, ráadásul míg 2021-ben közel 8 milliárd köbméter gáz került ennyibe, tavaly (december nélkül) csupán 5,141 milliárd köbméter érkezett Oroszországból.

A kiugró összeg egyik oka, hogy Magyarország a legdrágább időszakban, június és november között vásárolta a legtöbb gázt Oroszországtól.

Korábban két évitzed alatt csak négyszer fordult elő az is, hogy 2 milliárd euró fölé ment volna az orosz gázimport számlája Magyarországon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!