<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az ukránok felszabadítanák a Donyec-medencét.

  • Akár több ezerrel is magasabb lehet az ukrajnai háború civil áldozatainak száma a hivatalos becsléseknél – jelentette ki kedden az ENSZ ukrajnai emberi jogi missziójának vezetője Genfben. "Az orosz támadás kezdete óta mostanáig összesen 7061 civil áldozatról tudunk, 3381 halottról és 3680 sebesültről, de a valódi számok ennél magasabbak, s azon dolgozunk, hogy minden esetet dokumentáljunk" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Matilda Bogner. Elmondta: munkatársaiknak Mariupolban van a legnehezebb dolguk, a hónapokon át ostrom alatt álló dél-ukrajnai városba ugyanis még mindig nehezen tudnak bejutni, s így hiteles adatgyűjtésre sincs lehetőségük – írja az MTI.
  • Kijevbe látogatott Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden: ő az első német kormánytag, aki az ukrajnai háború kezdete óta felkeresi az ukrán fővárost. A politikus járt Kijev egyik elővárosában, Bucsában is, ahol az orosz hadsereg számos beszámoló szerint példátlan mészárlást végzett. Az orosz katonák kivonulása után több mint négyszáz holttestet találtak a településen. Baerbockot a német nagykövetség egyik munkatársa fogadta a házában. A minisztert Irina Venediktova ukrán főügyész is elkísérte.

Február 24. óta egy napra sem hallgattak el a fegyverek Ukrajnában. Fotó: depositphotosFebruár 24. óta egy napra sem hallgattak el a fegyverek Ukrajnában. Fotó: depositphotos

  • Megerősítette Igor Konasenkov orosz katonai szóvivő kedden a luhanszki "népi milícia" bejelentését, miszerint befejezte a Donyec-medencében lévő Popaszna város területének "megtisztítását" az ukrán "nacionalistáktól". A tábornok szerint az offenzíva során "mintegy 120 nacionalista" életét vesztette, valamint 13 ukrán páncélozott jármű és 12 egyéb gépjármű megsemmisült.
  • A helyi hatóságok közlése szerint Donyeckre az ukrán hadsereg kedden BM-27 Uragan rakétasorozatvetőből nyitott tüzet. Két polgári lakos megsebesült, több lakóházban károk keletkeztek.
  • Az Európai Bizottság Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik szankciós javaslatcsomagjáról a héten megszülethet a megállapodás – jelentette ki kedden Clément Beaune francia Európa-ügyi államtitkár. "Gyorsan kell haladnunk, és bizalommal mondom, hogy lesz hatodik európai szankciós csomag, az intézkedések nagyon erősek lesznek és fokozatosan fogjuk azokat bevezetni, menetrenddel, először az orosz kőolajra, de az orosz szénhidrogénekre is általában" – tette hozzá.
  • A NATO-tagság a legjobb megoldás Finnország biztonsága szempontjából – állapította meg kedden a finn parlament védelmi bizottsága a kormányzat biztonságpolitikai elemzéséhez fűzött állásfoglalásában. Petteri Orpo, a testület elnöke az állásfoglalás ismertetésekor a Yle közszolgálati televízió szerint hangsúlyozta, hogy Oroszország ukrajnai hadműveletével a biztonságpolitikai helyzet radikálisan megváltozott.

  • Ukrajna célja a Donyec-medencével kapcsolatosan megváltozott, győzelem esetén az Oroszország által elfoglalt teljes területet szeretné felszabadítani – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Financial Times című brit lapnak adott interjújában, amelyet kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett. A tárcavezető nem zárta ki ugyanakkor a tárgyalások lehetőségét erről a kérdésről Oroszországgal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.