4p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fogászati központja eddig még nem volt a felcsúti milliárdosnak. Már van.

Exkluzív budai fogászati központtal bővült Mészáros Lőrinc cégbirodalma - derül ki nyilvános adatbázisokból. Egészen pontosan a FullDent klinikáról van szó a főváros legelitebb kerületében, a XII. kerületben található Királyhágó utcában. Azt nem tudni, hogy miért pont erre a fogászatra esett a felcsúti milliárdos választása, mert sok hasonló fogászat van Budapesten, de tény, hogy kiemelkedően jó fogorvosok dolgoznak a FullDent-nél, meglehetősen borsos áron.

Azt még tavaly novemberben írta meg lapunk, hogy bejegyezték a VM Medical Zrt.-t, amelynek Mészáros Lőrinc a vezérigazgatója, központja a Váci utca 38., amely pedig szintén a felcsúti vállalkozóhoz köthető MBH Banknak is az otthona. A kézbesítési címeként viszont az [email protected] van megadva. Márpedig a Talentis Group Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik zászlóshajója. Az egészségügy eddig nem tartozott a fő csapásirányok közé, az üzletember érdekeltségei főleg a bankszektorban, az agráriumban, az építőiparban és a turizmusban találhatók. Persze azért már beleharapott az egészségügybe is.

Nem fog fájni? Fotó: Pixabay
Nem fog fájni? Fotó: Pixabay

Nos, a VM Medical tavaly december 18-án lett a FullDent Kft. kisebbségi tulajdonosa, amit január 18-án jegyeztek be. A többségi tulajdonos az eddigi kizárólagos tulajdonos, a Dental Holding Zrt. maradt, amely két fogorvoshoz, Majorosi Zoltánhoz és Szilágyi Ivánhoz tartozik. Megbízhatóan teljesítő cégről van szó, de azért vannak sokkal nagyobb forgalmú fogászatok is az országban.

A 2009-ben alapított FullDent 2022-ben 396,5 millió forintos forgalommal zárt, amelyből 35 millió forint profit jött össze, miközben mintegy 260 millió forintos kötelezettséget is görgetett maga előtt a társaság.

Azt már régóta lehet tudni, hogy Magyarország fogászati nagyhatalom. Főleg Sopron és környéke az 1980-as években kezdett népszerű fogászati célponttá válni az Ausztriából érkezők számára, de például Hévízen akad olyan Fidesz-közeli fogászat, amelyik 2022-ben 2,4 milliárd forintos forgalomnak és közel 700 millió forint profitnak örülhetett. Arról a vg.hu írt, hogy Budapest a fapados légitársaságok megjelenésével került fel igazán Európa fogászati térképére, és a 2000-es évek elejére egyértelműen a legfontosabb fogászati turisztikai célponttá vált a kontinensen. Így érthető módon a külföldi páciensek ellátására specializálódott rendelők versengenek is egymással. Van olyan szolgáltató, amelyik utazásszervezéssel, szállásfoglalással, repülőtéri transzferrel és tolmáccsal is segíti a hozzá érkezőket.

Azt még nem tudni, hogy Mészáros Lőrincnek mik a tervei a fogászattal, de biztosan nem elégszik meg a jelenlegi évi 400 millió forintos szinttel.

Azt pedig az rtl.hu vette észre, hogy januárban lett még egy leánycége a VM Medical Zrt.-nek: a főtevékenysége szerint ingatlankezeléssel foglalkozó VM Medical Property Invest Zrt., amely a VM Medical Zrt. és dr. Majorosi Zoltán közös tulajdonában van. Utóbbi több egészségügyi cégben is aktív, például a Királyhágó téren működő Medical Academy Kft.-ben, amely honlapja szerint egyebek mellett 4K-s orvosi kamerarendszerekkel és továbbképzésekkel foglalkozik.

A VM Medical Property Invest Zrt.-nek két vezető tisztségviselője van: Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea (a VM rövidítés gyanúsan a házaspár vezetéknevének kezdőbetűire utal - a szerk.). A milliárdos felesége a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett, majd belgyógyász rezidensként dolgozott. 2017 óta résztulajdonosként és tisztségviselőként érdekelt szintén az orvosi hivatást választó szülei cégében, a Szegeden működő Medigast Kft.-ben, amely szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik. Ez már a harmadik cég az Ekho Belvedere Kft. és a Mészáros Agro Kft. után, ahol tulajdonosként vagy ügyvezetőként Várkonyi Andrea beszállt férje mellé.

Lapunk írta meg azt is korábban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök barátjának már akad magánegészségügyi érdekeltsége. 2020-ban szállt be a mozgásszervi sérülések megelőzésével és gyógyításával foglalkozó Fájdalom Ambulancia Kft.-be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!