3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Külföldről pénzelt szervezeteknek is juttatott pénzt az Agrárminisztérium annak a pályázatnak a keretében, amiben környezetvédő civileket segítenek évről évre. A legnagyobb dotációt is egy ilyen szervezet kapta, közel 3 millió forint ment a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület zöld varangy projektjére.

Kihirdették az idei Zöld Forrás pályázat nyerteseinek a névsorát. A sikeresen pályázók listáját múlt héten tették közzé, eszerint 49 egyesület és alapítvány nyújtott be pozitív elbírálásban részesülő pályázatot. A Zöld Forrás keretösszege ebben az évben is 70 millió forint volt – írta laptársunk, a Piac és Profit.

A portál cikke emlékeztet: támogatást közhasznú környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek nyújthattak be a Nemzeti Környezetvédelmi Programhoz illeszkedő, annak megvalósítását elősegítő projektterveikre.

(Fotó: Pixabay)(Fotó: Pixabay)

Érdemes közelebbről is megnézni, pontosan kiket támogatott idén az Agrárminisztérium. A sikeresen pályázó 49 egyesület közül 5 külföldről támogatott szervezetnek minősül, ezek: 

  • a Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete,
  • a Levegő Munkacsoport,
  • a Fenntarthatóság Felé Egyesület,
  • a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  • és a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A felsorolt nevek ugyanis mind szerepelnek a külföldről támogatott civilek adatbázisában is, amelyeket külön listába gyűjt a Civil Információs Portál.

Mint ismert, azon nem kormányzati szervezetek, melyeknek a külföldi támogatása eléri a 7,5 millió forintot, kénytelenek regisztrálni a listára. A listával több cikkben is foglakoztunk már az elmúlt években. Ahogy korábban is írtuk, a „klubot” még Soros György üzletember ellen folyó kormányzati kampány csúcspontján, három évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy nyomon lehessen követni a külföldről támogatott, a "magyar állam érdekei ellen dolgozó" szervezeteket, így nem túlzás Soros-listáról beszélni. Az Európai Unió Bírósága szerint jogsértő lista alapján a regisztráló szervezetek között van több ismert jótékonysági szervezet, például a Magyar Vöröskereszt, a máltai és a baptista és segélyszervezet, de megtalálható rajta a Magyar Waldorf Szövetség, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara és az Amerikai Kereskedelmi Kamara is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Zöld varangy, mogyorós pele és beporzók 

A Piac és Profit cikke megjegyzi: az Agrárminisztérium most kihirdetett támogatottjai közül a legnagyobb összeget, 2, 96 millió forintot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kapta az „Év kétéltűje: a zöld varangy – Keresd a Zöldet!” című projektjére.

Míg a Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének a környezettudatos fogyasztást népszerűsítő kampányát 1,72 millióval, a Fenntarthatóság Felé Egyesület “Diákokkal a természetért! – A mogyorós pele nyomában” elnevezésű programját 1,81 millió forinttal toldotta meg a tárca. A Magyar Természetvédők Szövetsége is felkerült a támogatott szervezetek listájára, ők a szemléletformálás a beporzók védelmében programra kaptak 2,23 milliót. A Levegő Munkacsoportnak pedig 1 millió forint ment Budapest jelentősebb zöldterületek védelmére és országos tanácsadásra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.