<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Sőt, a fideszes bástyának számító Székesfehérvár önkormányzati alapítású cégének alapítványa is felkerült a listára.

Újabb nevekkel bővült azon szervezetek sora, amelyek külföldről kapnak támogatást, ezért külön listába gyűjti azokat a Civil Információs Portál. Tavaly nyáron még 121 szervezetet tartottak nyilván, most már 134 alapítvány, egyesület, klub szerepel a gyűjtésben.

Soros GyörgySoros György

Az újak közül mindenképpen kiemelndő az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország. Az Amcham Hungary legalább olyan fontos közvetítő a magyar állam és az Amerikából érkezett befektetők között, mint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a német-magyar relációban. Most már mindkét szervezet tagja a sorosista klubnak - mivel a listát eredendően azzal a céllal hozták létre a Soros György üzletember ellen folyó kormányzati kampány csúcspontján, hogy nyomon lehessen követni a külföldről támogatott, a "magyar állam érdekei ellen dolgozó" szervezeteket, nem túlzás Soros-listáról beszélni.

Az Amcham 2014-ben ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját, az Országházban tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt, és a beszámolók szerint nem fukarkodott a dicséretekkel, amikor az amerikai tőke magyarországi szerepvállalásáról volt szó.

 

De haladjunk sorjában. Talán még meglepőbb, hogy a Magyar Autóklub is kénytelen volt regisztrálni. A klubtagoknak különböző szolgáltatásokat kínáló, 119 éves szervezet leginkább a "sárga angyalként" ismert autómentő hálózatáról ismert, de kedvező díjazású szerviz és egyéb szolgáltatásokban is részesülnek a klubtagok. A szervezet 2017-es évről szóló beszámolójából az derül ki, hogy valóban van, illetve volt külföldi kapcsolatuk: a "Ments életet # Lassíts" című, a gyorshajtás veszélyeire figyelmeztető kampányukhoz kaptak támogatást a Fédération Internationale de l'Automobile-tól, 1 532 350 forint értékben.

A politikai pikantériája miatt muszáj megemlíteni még egy szervezetet: a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány is listára került. Az alapítványt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. alapította, magát a céget pedig Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Vagyis végső soron az erős fideszes bástyának számító, Cser-Palkovics András irányítása alatt álló város közvetett befolyása alá tartozó szervezet is sorosista lett, a törvényi kötelezettségek alapján. Az elnökség tagja mások mellett Sinkó Ottó, a Videoton Holding alapító tulajdonos-vezetője. Mint az alapítványi honlapon olvasható róla: "1996-tól Lakatos Péterrel megosztva vezérigazgatóként a Videoton operatív és stratégiai irányítását végzi. Kettejük irányítása mellett a Videoton másfél évtizede a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon, az EU-ban pedig az első három legnagyobb szerződéses gyártó egyike"

Vagyis a hazai ipar egyik erős emberéről van szó.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.