2019. február 7. 05:30

Sőt, a fideszes bástyának számító Székesfehérvár önkormányzati alapítású cégének alapítványa is felkerült a listára.

Újabb nevekkel bővült azon szervezetek sora, amelyek külföldről kapnak támogatást, ezért külön listába gyűjti azokat a Civil Információs Portál. Tavaly nyáron még 121 szervezetet tartottak nyilván, most már 134 alapítvány, egyesület, klub szerepel a gyűjtésben.

Soros György Soros György

Az újak közül mindenképpen kiemelndő az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország. Az Amcham Hungary legalább olyan fontos közvetítő a magyar állam és az Amerikából érkezett befektetők között, mint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a német-magyar relációban. Most már mindkét szervezet tagja a sorosista klubnak - mivel a listát eredendően azzal a céllal hozták létre a Soros György üzletember ellen folyó kormányzati kampány csúcspontján, hogy nyomon lehessen követni a külföldről támogatott, a "magyar állam érdekei ellen dolgozó" szervezeteket, nem túlzás Soros-listáról beszélni.

Az Amcham 2014-ben ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját, az Országházban tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt, és a beszámolók szerint nem fukarkodott a dicséretekkel, amikor az amerikai tőke magyarországi szerepvállalásáról volt szó.

 

De haladjunk sorjában. Talán még meglepőbb, hogy a Magyar Autóklub is kénytelen volt regisztrálni. A klubtagoknak különböző szolgáltatásokat kínáló, 119 éves szervezet leginkább a "sárga angyalként" ismert autómentő hálózatáról ismert, de kedvező díjazású szerviz és egyéb szolgáltatásokban is részesülnek a klubtagok. A szervezet 2017-es évről szóló beszámolójából az derül ki, hogy valóban van, illetve volt külföldi kapcsolatuk: a "Ments életet # Lassíts" című, a gyorshajtás veszélyeire figyelmeztető kampányukhoz kaptak támogatást a Fédération Internationale de l'Automobile-tól, 1 532 350 forint értékben.

A politikai pikantériája miatt muszáj megemlíteni még egy szervezetet: a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány is listára került. Az alapítványt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. alapította, magát a céget pedig Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Vagyis végső soron az erős fideszes bástyának számító, Cser-Palkovics András irányítása alatt álló város közvetett befolyása alá tartozó szervezet is sorosista lett, a törvényi kötelezettségek alapján. Az elnökség tagja mások mellett Sinkó Ottó, a Videoton Holding alapító tulajdonos-vezetője. Mint az alapítványi honlapon olvasható róla: "1996-tól Lakatos Péterrel megosztva vezérigazgatóként a Videoton operatív és stratégiai irányítását végzi. Kettejük irányítása mellett a Videoton másfél évtizede a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon, az EU-ban pedig az első három legnagyobb szerződéses gyártó egyike"

Vagyis a hazai ipar egyik erős emberéről van szó.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.