1p

Távozásának okát a külügyi államtitkári posztról ugyanakkor nem nevezte meg. 

Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter volt 2017 óta, majd a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztériumba került, azonban a Magyar Közlöny szerint a megbízatása szeptember 5-én megszűnt.

Lázár János építési és beruházási miniszter a Tranziton kritizálta a beruházás lassúságát, és azt mondta, hogy a kormány egyik ősbűne, hogy Paks 2 még nem készült el. Szijjártó Péter is osztotta Lázár János véleményét.

Nem a két miniszter kritikája miatt mondtam le, ez a kritika engem nem viselt meg - nyilatkozta az ATV Híradójának Süli János. Arról viszont nem akart beszélni, hogy mi volt a valódi oka a távozásának.

Mint megjegyezte, 66 éves elmúlt és paksi lakosként, illetve országgyűlési képviselőként van feladata bőven. Ezért elemi érdeke neki is, hogy a paksi beruházás megvalósuljon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!