<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Agymosásról, szemfényvesztésről, elhibázott gazdaságpolitikáról, valamint veszélyes válságkezelésről beszélt.

Folyamatosan romlanak a makrogazdasági adatok és az egyensúlyi feltételek, miközben a jegybank és a Pénzügyminisztérium között azon megy a vita, hogy ki vigye el a balhét - mondta Surányi György az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke szerint "a fiskális politika is, a jövedelem politika is és a monetáris politika is nagyon #korkomoly mellényúlásokkal segítette elő azt, hogy most az infláció is magas és az egyensúlyi feltételeink is romlanak."

Surányi György szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat. Fotó: MTISurányi György szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat. Fotó: MTI

Surányi György bírálta a Közpinti Statisztikai Hivatalt (KSH) is. Azt mondta: "hosszú idő óta először csökken jobban a pénz vásárlóértéke, mint amiről a KSH tudósít." Erre az ATV megkeresésére a KSH azt válaszolta: "a hazai fogyasztóiár-index által lefedett termékek és szolgáltatások köre, valamint a számítás módszertana is összhangban van az általános nemzetközi gyakorlattal", hozzátéve: emellett a számítási módot is rendszeresen felülvizsgálják.

A volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt leplezni szándékozik. Mint fogalmazott: "egész egyszerűen itt egy szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, ami egy óriási agymosással, propagandával azt az érzetet kelti, mint hogy ha itt nem volna megszorítás. Nem igaz, hogy nincs."

Surányi György alig két hete már ugyancsak keményen kritizálta a kormányt és az MNB-t.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.