3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Svájc és Magyarország az európai történelem számos fontos fejezetében osztozik, és mindkét ország számára előnyös szoros kulturális és gazdasági kapcsolatokat ápol – olvasható a nagykövetség közleményében. - A Svájc a városodban programsorozat célja, hogy Budapesten kívül is megmutassuk Svájc kulturális, gazdasági és társadalmi aspektusait. Ezúttal Veszprémben vendégeskednek.

A Svájci Nagykövetség 2023. szeptember 20. és 24. között Veszprém Önkormányzatával és a Veszprém-Balaton Kulturális Főváros 2023-mal együttműködve szervezi meg a Svájci Napok Veszprém-Balatonon című rendezvény-sorozatot.

Itt a nagykövetség egyebek között egy, a fenntarthatóságról szóló kiállítással és egy interaktív fallal várja az érdeklődőket, amely Svájcról, az ország politikai rendszeréről és európai uniós hozzájárulásáról, valamint Svájc és Magyarország kétoldalú kapcsolatairól nyújt tájékoztatást.

Környezetvédelmi előadás és iskolalátogatás

Az új Svájci-Magyar Együttműködési Programról szóló keretmegállapodás 2022. november 8-i aláírása fontos mérföldkő volt a kiválasztott uniós országoknak nyújtott második svájci hozzájárulás megvalósítása felé, amely Svájc európai politikájának kulcsfontosságú részét képezi, és amelynek célja a nagyobb kohézió és jólét elérése Európában – olvasható a nagykövetség közleményében.

Szerdán és csütörtökön délutánonként a Hangvillában Dr. Botos Barbara, klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövet, és Léonard Dolivo svájci szakember a mindkét országot érintő környezetvédelmi kérdésekkel és a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokról és lehetőségekről tart előadást. A nagykövet a Svájc az iskoládban program keretében középiskolákba is ellátogat, hogy találkozzon a diákokkal, és német, illetve francia nyelvű előadása után válaszoljon kérdéseikre.

A zenekedvelőkre is gondoltak: az Alphornvereinigung Nordwestschweiz Swiss Alphorn együttes hoz ízelítőt a hagyományos svájci alpesi kürtösök muzsikájából a városba, szombat este pedig DJ-est várja a közönséget a FOTON Audiovizuális Központban.

Filmvetítések, sajtkóstolók

A mozikedvelők figyelmébe ingyenes vetítéseket ajánlunk: a Wolkenbruch, A nőkért és A kontinsek sodrában című nagy sikerű svájci filmek láthatók a FOTON Audiovizuális Központban. Aki jobban szereti a színházat, azt szeptember 20-án a Latinovits-Bujtor Játékszínbe invitálják, ahol a Budapest Ensemble Friedrich Dürrenmatt Play Strindberg című művét mutatja be német nyelven.

Az ételkülönlegességek sem maradhatnak ki a programból: a szombat délutáni Svájci Pikniken a FOTON-ban megkóstolhatják az érdeklődők a híres svájci sajtkülönlegességeket, mint például a Raclette-t és a Tête de Moine-t, illetve svájci cégek termékeit.

 Minden program ingyenes.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!