<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az egzisztenciális kilátástalanság ellen küzdenek, a maguk és a gyerekek jövőjéért.

Nyolc intézményben száznál több tanár tagadta meg a munkát ma reggel. A február 11-i kormányrendelet ellen emelik fel a szavukat, amely rendelet szerintük elvette tőlük a sztrájk valódi jogát. Ebben előírják nekik, hogy a sztrájk alatt is meg kell tartaniuk az óráik jelentős részét és minden osztályban külön gyermekfelügyeletet biztosítani, vagyis nem sokat változik a munkájuk a gyakorlatban, a sztrájk névlegessé válik, számolt be erről a 444.

A szombathelyi Zrínyi Ilona Általános iskolában 22 tanár tagadta meg a munkát, a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskolában 9 pedagógus, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban 31 tanár. Közleményükben hangsúlyozzák, hogy ez nem a tanítványok ellen irányul, „sőt, az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk”, mondják facebook-posztjukban.

Sztrájkoló tanárok Tatabányán január 31-én. Forrás: facebook
Sztrájkoló tanárok Tatabányán január 31-én. Forrás: facebook

A budapesti Leövey Klára Gimnáziumban 34, a BGSZC II. Rákóczi Ferenc Technikumban 16 pedagógus kezdett polgári engedetlenségi akcióba.

„Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot. Ezek teljesülése szükséges ahhoz, hogy minden erőnkkel a diákokért dolgozhassunk”, idézi a 444, de az eredeti facebook-bejegyzést már eltávolították.