3p

Megérkezett a számla az adófizetőkhöz a Puskás Aréna nyári rendezvényei után. A Valton-Sec a havi átalánydíján felül olyan rendezvények biztosítását is kiszámlázta, mint a Rammstein vagy a Guns ’n’ Roses telt házas koncertjei.

Júliustól októberig nettó 82,2 millió forintot fizetett ki a Valton-Sec Zrt.-nek a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. (NSÜ) – olvasható a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítőben. A kifizetés része annak a nettó 1,8 milliárd forintos keretmegállapodásnak, melyet 2020 végén kötöttek egy évre azzal, hogy az az NSÜ kérésére legfeljebb két alkalommal 12-12 hónappal meghosszabbítható. Erre mindkét alkalommal sor is került, így a szerződés ez év végén egészen biztosan meg fog szűnni.

A kifizetett 82,2 millió forint a keretmegállapodás értelmében havonta kiszámlázott csaknem 14,5 milliós alapdíj mellett tartalmazza minden hónapra napi 58 800 forintért két fő 12 órás szolgálatát a stadion körüli parkokban. Emellett olyan rendezvények biztosítása is szerepel benne, mint a Live Nation által szervezett koncertek (Rammstein, Guns ’n’ Roses) 12,6 millió forintért.

Az összeg tartalmaz még kisebb tételeket is, így az RTL Gólkirályság című sorozatának forgatását 1,3 millió forintért, vagy a Sportoló Nemzet Program szeptember 30-i LED’s Run elnevezésű, éjszakai futással összekötött látványos nyitóeseményét szintén 1,3 millió forintért biztosította a Valton.

A Valton-Sec a közelmúltban tulajdonosváltáson esett át. A korábbi fő részvényes, Varga Lajos egy magántőkealap által alapított zrt.-be apportálta a részvénycsomagját, melyet 5,5 milliárd forintra taksált a hivatalos könyvszakértői értékbecslés. (Varga emellett a cateringüzletben érdekelt Stu-Sza Kft.-t is átadta a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó zrt.-nek.) Varga cserébe egy törzs- és egy osztalékelsőbbségi részvényt kapott, ami a zrt. alapszabálya szerint két évben 1-1 milliárd osztalék kifizetését biztosítja Vargának.

A tulajdonosváltás után lapunk mutatta meg azt a furcsaságot, hogy míg más cégeknél közlik, fizetnek-e osztalékot, és ha igen, akkor mennyit, a Mészáros Lőrinchez került Valton-Sec idén tavasszal közzétett éves beszámolója mélyen hallgat az osztalékként kifizetett összegről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!