2019. május 7. 20:49
mfor.hu

A külügyminiszter is részese lesz a kormány nemzetpolitikai adminisztrációjának.

A legfrissebb Magyar Közlöny értelmében a csángó ügyek kezelését Szijjártó Péterre bízta Orbán Viktor miniszterelnök. A külgazdasági és külügyminiszter ezzel részesévé vált a kormány nemzetpolitikai adminisztrációjának, amely eddig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felségterülete volt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (fotó: Bánkuti András) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (fotó: Bánkuti András)
A kormányrendelet értelmében Szijjártó Péter miniszterként a csángó ügyek vonatkozásában a nemzetpolitikáért való felelőssége körében összehangolja a  központi államigazgatási szervek csángó ügyekkel összefüggő tevékenységét, ennek keretében a  kormány feladatkörében érintett tagjával együttműködik a csángók kulturális és anyanyelvi identitását erősítő és fejlesztő programok és fejlesztések megszervezésében, a csángó kulturális örökség emlékeinek és értékeinek feltárásában, megőrzésében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.