2p

New Yorkban járt audencián Szijjártó Péter Timothy Dolan bíborosnál. Talán nem a legjobb pillanatot választotta.

Miközben itthon már napok óta a sajtó és a közbeszéd első számú témája az, hogy Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben értintett embernek adott elnöki kegyelmet, Szijjártó Péter külügyminiszter New Yorkban járt, és "hagyományos audiencián" járt Timothy Dolan bíborosnál, a New York-i főegyházmegye érsekénél.

A látogatásról két videót is megosztott Szijjártó Péter, mindkettőből kiderül, valóban jó ismerősként üdvözölték egymást a főpappal. Dolan grappával, sörrel, kávéval kínálja vendégét, a miniszter pedig egy órával lepi meg vendéglátóját, aki többször is nagyokat nevet - főleg saját - viccein.

Szijjártó Péter gyakran oszt meg saját vallási meggyőződésével kapcsolatos tartalmakat, és ez sem lógna ki a sorból, azonban időzítése kicsit furcsa.

Timothy Dolanról ugyanis 2012-ben kiderült, hogy korábbi, Milwaukee-i állomáshelyén az egyházmegye vezetőjeként hagyott jóvá 20 ezer dolláros "lelépési pénzeket" pedofilügyek miatt az egyházból távozni kényszerült papoknak. Akkor az egyházmegye azzal védekezett, hogy ezzel meggyorsították a pedofília gyanújába keveredett papok távozását posztjukról. Nem sokkal azután, hogy Dolan New Yorkba távozott, a Milwaukee-i egyházmegye csődöt jelentett, miután 570 állítólagos áldozat állt a nyilvánosság elé azzal, hogy szexuális abúzus érte papok részéről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!