4p

Szijjártó-Nagy Szilviának eddig nem sok köze volt az ingatlanpiachoz, de férje régi futsalos ismerősének feleségével úgy döntött, hogy bele mer vágni az új kalandba.

Míg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éjjel-nappal azon dolgozik, hogy minél több kínai akkumulátorgyár épüljön Magyarországon, addig a felesége sem tétlenkedik. A nyilvános cégadatbázisból ugyanis kiderült: Szijjártó-Nagy Szilvia is elérkezettnek látta az időt arra, hogy belevágjon az ingatlanbizniszbe. A külügyminiszter felesége június 30-án lett társtulajdonos a Centrum Property Szolgáltató Kft.-ben, amelynek főtevékenyége:

  • saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

A céget még 2016-ban alapították és eddig Benkő Szilárdhoz tartozott, tőle szerezte meg a vállalkozást Szijjártó-Nagy Szilvia, aki az eladó személy feleségével, Benkő Judittal közösen lett tulajdonos. Benkő Szilárd neve már sokak számára csenghet ismerősen, hiszen Szijjártó Péter egykori futsalos munkatársáról van szó. A hvg.hu szedte össze, hogy Benkő Szilárdról többek között azt érdemes tudni, hogy

  • már a kétezres évek elején Szijjártó Péter sajtótitkára volt,
  • 2011-től szintén Szijjártóval dolgozott a Miniszterelnökségen, ahol 885 ezer forintos fizetésért volt a szervezési stáb vezető munkatársa,
  • ugyanebben az évben lett a Dunakeszi Kinizsi játékosaként Szijjártó futsalos csapattársa, 31-es mezszámmal (a fideszes politikus főnöke 30-as mezt viselt),
  • 2012-ben Szijjártóból külügyi államtitkár lett a Miniszterelnökségen, Benkő Szilárd pedig a kabinetfőnöki feladatokat látta el.

A 444.hu pedig tavaly decemberben közzétette azokat a 2 évvel ezelőtti fotókat, amelyek azt mutatják, hogy Benkő Szilárd együtt nyaralt Szijjártó Péterrel 2020-ban a Lady MRD nevű jachton.

Szijjártó Péter és felesége is sikeres.. Fotó: Facebook
Szijjártó Péter és felesége is sikeres.. Fotó: Facebook

Tehát eddig Szijjártó Péter egyik legrégebbi ismerőséhez, Benkő Szilárdhoz tartozott a Centrum Property, amelyben június vége óta Szijjártó-Nagy Szilvia lett a társtulajdonos. Maga a cég nem dübörög egyelőre: tavaly mindössze 3,8 millió forintos forgalom mellett 1,8 millió forintos veszteséggel zártak, de a befektett pénzügyi eszközök soron 524,8 millió forint szerepel. Ez pedig a Centrum Property leánycégének, a BP5 Ingatlan Kft.-nek köszönhető, amely így szintén a miniszter feleségének érdekeltsége lett.

 

Ez már egy sokkal izgalmasabb cég, amelynek még most is Benkő Szilárd az ügyvezetője. A Direkt36 írta meg, hogy Benkő Szilárd 2022 nyarán lett tulajdonos a BP5 Ingatlan nevű vállalkozásban is. A BP5 egy közel 500 millió forintnyi vagyonnal rendelkező ingatlanforgalmazó cég, legalább két ingatlant birtokol az Andrássy út egyik legforgalmasabb részén. Az ingatlanos cég korábban a Mellow Mood-csoporthoz tartozott, amely a magyar szállodaiparban érdekelt vagyonos üzletemberek, Sameer Hamdan és Zuhair Awad érdekeltsége.

Szijjártó-Nagy Szilviának eddig nem sok köze volt az ingatlanpiachoz, ellenben belsőépítész cége szépen prosperál évek óta, bár saját honlapja sincs. Lapunk is megírta, hogy a 2019 júniusában alapított Interior Design Belsőépítészeti Kft. évek óta egyre jobb eredményeket produkál, ez a tendencia pedig 2022-ben sem szakadt meg, hiszen 1,5 milliárd forintos árbevétel mellett 545,8 millió forintos nyereséget kaszált a cég.

A miniszter feleségének pedig Benkő Szilárd felesége, Benkő Judit lett az üzlettársa. Neki eddig egy hangszerboltja volt a budapesti Rákóczi úton, és egy Rétespajta nevű rendezvényhelyszíne Neszmélyben, de ez most zárva van fejlesztési munkák miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!