<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Adóügyben majd republikánus barátaikkal konzultálnak inkább. 

Szijjártó Péter facebook-posztban kommentálta azt a hírt, hogy az Egyesült Államok felmondta a hazánkkal 43 éve megkötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást.

"Az ok egyértelmű: Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek"- írta Szijjártó Péter, és egyébként ugyanezt az okot említi a Reuters erre vonatkozó cikke is. 

Szijjártó Péter. Fotó: Facebook  - Szijjártó Péter oldala
Szijjártó Péter. Fotó: Facebook - Szijjártó Péter oldala

Szijjártó viszont így folytatja, 

"Az energiaárak elszabadulása miatt az európai versenyképesség már most romokban van, a globális minimumadó bevezetése pedig a kegyelemdöfést jelentené.

Mi, magyarok sokat dolgoztunk azért, hogy nálunk legyenek Európa legalacsonyabb adói. A globális minimumadó bevezetése azt jelentené, hogy a magyarországi termelő vállalatok társasági adóterhelése gyakorlatilag a duplájára emelkedne. Ez magyar munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Mindezek alapján - bármekkora is rajtunk a nyomás - természetesen nem támogatjuk a globális minimumadó európai bevezetését, nem kockáztatjuk magyarok tízezreinek munkahelyeit, az adóügyi szakmai konzultációkat pedig folytatjuk republikánus barátainkkal."

Vagyis a kormány - egyelőre úgy tűnik - nem enged a nyomásnak.