<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szerinte a belügyminiszter már elmondta, amit lehetett. Sokat beszélt viszont a brüsszeli "támadás"-ról.

Brüsszel megtámadta Magyarországot: azt kéri, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt,

jelentette ki Orbán Viktor ma reggeli szokásos interjújában a Kossuth Rádióban.

Mint fogalmazott: zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak. Szerinte azonban nem szabad engedni, ez a kérdés nemzeti hatáskör.

(Fotó: MTI)(Fotó: MTI)

Brüsszel szerinte azt követeli, hogy engedjék be a szexuális nevelést célzó propagandát, az LMBTQ aktivistákat az iskolákba. Az ő felfogásukban ez az európai szabadságeszmény kiterjesztése, véli a kormányfő. (Az Európai Bizottság ugyanakkor azt állítja, hogy a magyar törvény diszkriminálja a szexuális kisebbségeket, például a melegeket, hiszen megtiltja a velük kapcsolatos ismeretterjesztő  információk bemutatását a 18 év alattiak körében – a szerk.)

Orbán Viktort az nem érdekli, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket, de ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok gyereknevelésébe ne szóljon bele Brüsszel. A miniszterelnök utalt arra, hogy

nem szeretne olyan mesekönyvet látni az óvodákban, amelyekben a herceg vagy a lovag nem egy királynőt, hanem  egy királyfit ment meg, és vele házasodik össze.

„Nagyon nehéz hónapok előtt állunk” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte csak népi támogatással lehet kivédeni a brüsszeli támadást, ezért van szükség népszavazásra ebben a kérdésben. Reméli, hogy azt jövő januárban vagy februárban le tudják bonyolítani.

Megerősítette, hogy

költségvetési forrásokból pótolják az uniós Helyreállítási Alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyek kifizetése csúszik, mivel Brüsszel valószínűleg két hónappal elhalasztja az elköltésére összeállított magyar terv jóváhagyását.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt nem bólintott még rá a tervre, pedig már közel voltak a megállapodáshoz. Szerinte ugyanakkor előbb-utóbb majd megjön a pénz Brüsszelből.     

Orbán Viktor a Pegasus-ügyről, azaz a Magyarországot is elérő megfigyelési botrányról csak annyit jegyzett meg: a belügyminiszter mindent elmondott, amit el lehetett mondani.

A Covid-járvány negyedik hullámával kapcsolatban azt mondta: Nyugat-Európában már elkezdődött, a fertőzést Magyarországra is „be fogják hurcolni”.

Jelenleg 23 delta, valamint két gamma variánssal fertőzött személyről tudnak Magyarországon.

Ugyanakkor – tette hozzá – az oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek.

A miniszterelnök végezetül beszélt arról is, hogy itthon a népesség 55 százaléka kapta már meg mindkét oltást, augusztus elsejétől pedig lehetőség nyílik a 3. oltás felvételére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.