3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Szerinte a belügyminiszter már elmondta, amit lehetett. Sokat beszélt viszont a brüsszeli "támadás"-ról.

Brüsszel megtámadta Magyarországot: azt kéri, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt,

jelentette ki Orbán Viktor ma reggeli szokásos interjújában a Kossuth Rádióban.

Mint fogalmazott: zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak. Szerinte azonban nem szabad engedni, ez a kérdés nemzeti hatáskör.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

Brüsszel szerinte azt követeli, hogy engedjék be a szexuális nevelést célzó propagandát, az LMBTQ aktivistákat az iskolákba. Az ő felfogásukban ez az európai szabadságeszmény kiterjesztése, véli a kormányfő. (Az Európai Bizottság ugyanakkor azt állítja, hogy a magyar törvény diszkriminálja a szexuális kisebbségeket, például a melegeket, hiszen megtiltja a velük kapcsolatos ismeretterjesztő  információk bemutatását a 18 év alattiak körében – a szerk.)

Orbán Viktort az nem érdekli, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket, de ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok gyereknevelésébe ne szóljon bele Brüsszel. A miniszterelnök utalt arra, hogy

nem szeretne olyan mesekönyvet látni az óvodákban, amelyekben a herceg vagy a lovag nem egy királynőt, hanem  egy királyfit ment meg, és vele házasodik össze.

„Nagyon nehéz hónapok előtt állunk” – fogalmazott a kormányfő. Szerinte csak népi támogatással lehet kivédeni a brüsszeli támadást, ezért van szükség népszavazásra ebben a kérdésben. Reméli, hogy azt jövő januárban vagy februárban le tudják bonyolítani.

Megerősítette, hogy

költségvetési forrásokból pótolják az uniós Helyreállítási Alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyek kifizetése csúszik, mivel Brüsszel valószínűleg két hónappal elhalasztja az elköltésére összeállított magyar terv jóváhagyását.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt nem bólintott még rá a tervre, pedig már közel voltak a megállapodáshoz. Szerinte ugyanakkor előbb-utóbb majd megjön a pénz Brüsszelből.     

Orbán Viktor a Pegasus-ügyről, azaz a Magyarországot is elérő megfigyelési botrányról csak annyit jegyzett meg: a belügyminiszter mindent elmondott, amit el lehetett mondani.

A Covid-járvány negyedik hullámával kapcsolatban azt mondta: Nyugat-Európában már elkezdődött, a fertőzést Magyarországra is „be fogják hurcolni”.

Jelenleg 23 delta, valamint két gamma variánssal fertőzött személyről tudnak Magyarországon.

Ugyanakkor – tette hozzá – az oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek.

A miniszterelnök végezetül beszélt arról is, hogy itthon a népesség 55 százaléka kapta már meg mindkét oltást, augusztus elsejétől pedig lehetőség nyílik a 3. oltás felvételére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!