<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyot ugrott az online tartott tanításon résztvevő diákok száma.

Nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában – tudta meg az eduline.hu. Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten. A januárra-februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak, az Educatio-kiállítást viszont megtartják.

„Tisztelt Szülők! Tájékoztatom Önöket, hogy a magas számú tanuló és tanár megbetegedések miatt iskolánk 2022.01.12-től online, digitális oktatásra tér át” – ez az üzenet jelent meg a XIV. kerületi Európa 2000 Gimnázium oldalán kedd délután. Az órákat a következő napokban a Teamsen tartják majd, „bízunk benne, hogy két hét után már zavartalanul tudjuk a jelenléti oktatást folytatni” – tették hozzá.

Egyre többen otthon. Fotó: DepositphotosEgyre többen otthon. Fotó: Depositphotos

A portálhoz egyre több általános és középiskolából érkeznek olyan hírek, hogy a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma – sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra.

Már december végén egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány ötödik hulláma januárban elindul, ráadásul ezt már a jellemzően enyhébb tüneteket okozó, de az eddigi változatoknál sokkal gyorsabban terjedő omikron okozza majd. A diákok átoltottsága pedig nem elég nagy ahhoz, hogy az iskolákban ne terjedjen a vírus – az 5-18 évesek harmada egy, negyede pedig két oltást kapott eddig.

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) folyamatosan frissíti oldalát, ahol meg lehet nézni, hány diákjuk és tanáruk fertőződött meg. Csak január 10-én hat diáknak és egy pedagógusnak lett pozitív a tesztje, a múlt héten összesen 52 AKG-snál igazolták a betegséget. Pedig a pedagógusok 100, a diákok 95 százaléka védett – vagy beoltatta magát, vagy korábban már átesett a betegségen.

A XXI. kerületi Jedlik Ányos Gimnáziumban egy felnőtt és 29 diák igazoltan fertőzött. A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban öt diáknak, míg a szintén nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban hét tanulónak lett pozitív a koronavírus-tesztje. 

A zalaegerszegi iskolák fertőzöttségi adatairól Balaicz Zoltán polgármester közölt adatokat. A város óvodái közül „csak” egyben került karanténba egy csoport, az iskolákban azonban rosszabb a helyzet. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tizenkét diák, a Zrínyi Miklós Gimnáziumban öt diák és egy dolgozó tesztje lett pozitív, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pedig szintén hat fertőzöttről számolt be. 

Több iskola honlapján arról értesíti leendő diákjait és a szülőket, hogy a nyílt napok elmaradnak. Az Educatio-kiállítást viszont megtartják. A háromnapos továbbtanulási, oktatási expóra évről évre több mint ötvenezer diák megy el, idén azonban online és hagyományos formában is megszervezik – igaz, speciális szabályokkal. Az eseményre előzetesen regisztrálni kell, a három napot délelőtti és délutáni turnusokra osztották fel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.