<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tavaly korábban hirdették ki, és június elejéig tartott.

Pintér Sándor belügyminiszter a Határozatok Tárának legfrissebb közleményben rögzítette, hogy április 20-tól elkezdődött a tartósan vízhiányos időszak Magyarországon. Ebben az időszakban a gazdálkodóknak nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözésre, halgazdálkodásra és rizstermelésre használt víz mennyisége után.

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

Tavaly április elsején hirdették ki a tartósan vízhiányos időszakot, ami június 7-ig tartott.

A vízkészlet-járulékról a vízgazdálkodásról szóló 1995-ös törvény rendelkezik. Az alapjárulék mértéke köbméterenként 4,5 forint, de a vízjogi engedélyben meghatározott mennyiséget 10 százalékkal meghaladó vízhasználat esetén a teljes többletmennyiség után 9 forintot kell fizetni. Az engedély nélküli vízhasználat esetén pedig 28,9 alapjárulékot kell figyelembe venni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.