1p

Az elmúlt egy évben óriási emelkedés volt az energiahordozók piacán, ez immár a magyar lakosságot is közvetlenül érinti. Mi áll a háttérben, tényleg az elhibázott brüsszeli szankciós politika, vagy valami más? Kollégánk, Király Béla az ATV Start című műsorában beszélt a gázpiaci helyzetről.

A magyar kormány az elmúlt hetekben óriási összegeket és erőforrásokat fordított arra, hogy a lakosság fejébe verje a szerintük káros szankciós politika eredményeit, amely miatt az energiaárak elszálltak. Az állítás nagy gyengesége, hogy az adatok azt mutatják, az oroszok jelentősen visszafogták a szállításaikat, és az árak sokkal inkább ennek következtében robbantak fel.

Nem véletelen, hogy a Európa nyugati felén próbálják kiváltani az orosz gázt, amely eddig részben sikerült is. Tény, hogy Magyarország jelenleg nem tudja nélkülözni ezt a forrást, a nagy probléma, hogy a kormány érdemben nem is próbál függetlenedni Moszkvától.

A teljes videó az alábbiakban tekinthető meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!