<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
MTI

Négy-öt Budapesten kívüli nemzetközi repülőtér, valamint tucatnyi üzleti repülőtér építése szerepel abban az átfogó fejlesztési stratégiában, amely már a kormány asztalán van.

"Négy-öt Budapesten kívüli nemzetközi repülőtér, és tucatnyi üzleti repülőtér építése szerepel abban az átfogó fejlesztési stratégiában, amely már a kormány asztalán van" – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára a Kelet-Európai Intermodális Konferencián, Budapesten.

Ehhez hasonló vidéki repterek kellenek. Fotó: MTIEhhez hasonló vidéki repterek kellenek. Fotó: MTI

A konferenciát a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szervezte, ahol az államtitkár a kormány logisztikai fejlesztési elképzeléseiről és eredményeiről beszélt. Kifejtette, hogy a kormány asztalán van egy átfogó repülőtérfejlesztési stratégia, amelynek fontos része az áruszállítási légi kapacitások földi kiszolgáló elemeinek a megteremtése. A stratégia másik lényegi pontja, hogy minden jelentősebb magyarországi város elérhető legyen business jet-tel.

„Nem kel mindenhova nagygépes kapacitású repülőtér, de Nyíregyházának kell egy tisztességes, másfél kilométer hosszú kifutópályájú repülőtér, hogy ha üzleti partnerek érkeznek, például a fejlesztés alatt álló záhonyi térségbe, akkor ne kelljen Budapestről, vagy Debrecenből autózniuk. Emellett a piaci szereplők olyan teherszállítási gépek fogadására alkalmas egységeket fognak fejleszteni, amelyek a magyarországi légi szállítást új dimenziókba helyezik" - hangsúlyozta az államtitkár.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.