<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 4. hullám miatt sokan az utolsó pillanatban döntenek majd és lemondhatják a hotel vagy éttermi foglalást. Van-e, lesz-e elég külföldi turista? Mire és mennyit költenek itt, ha jönnek? És mi lesz, ha a magyarok sem özönlenek? Budapesti helyzetkép munkatársainktól: Mester Nándortól és Izsó Mártontól.

Sorra szigorítanak az európai országok, Ausztria és Szlovákia szinte teljesen bezárta a befelé vezető utakat. Kifelé viszont szabad az út. Elvileg sokan jöhetnének hozzánk, mert a magyar kormány még nem akar zárást. Budapest belvárosban azonban az első adventi héten alig lézengtek a külföldiek.

A szállodaszövetség vezetője szerint nagy baj lesz, ha nem jön a sok tízezer remélt külföldi. Rengetegen foglaltak, akárcsak a magyarok, az itthoni hotelekbe és éttermekbe és az üzemeltetők visszacsábították a munkaerő egy részét. De előfordulhat, hogy az új vírusvariáns miatti félelem erősebb lesz az utazási vágynál, így a szállodák és éttermek java része hoppon marad, viszont a béreket és az alapanyagokat ki kell fizetni.

Milyen most a készülődés, mire számítson, aki Budapesten akar eltölteni pár napot? Mi lesz, ha mégis becsődöl pár hotel vagy étterem, mint az előző hullámoknál? Erről szól a Hét videója.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.