2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 4. hullám miatt sokan az utolsó pillanatban döntenek majd és lemondhatják a hotel vagy éttermi foglalást. Van-e, lesz-e elég külföldi turista? Mire és mennyit költenek itt, ha jönnek? És mi lesz, ha a magyarok sem özönlenek? Budapesti helyzetkép munkatársainktól: Mester Nándortól és Izsó Mártontól.

Sorra szigorítanak az európai országok, Ausztria és Szlovákia szinte teljesen bezárta a befelé vezető utakat. Kifelé viszont szabad az út. Elvileg sokan jöhetnének hozzánk, mert a magyar kormány még nem akar zárást. Budapest belvárosban azonban az első adventi héten alig lézengtek a külföldiek.

A szállodaszövetség vezetője szerint nagy baj lesz, ha nem jön a sok tízezer remélt külföldi. Rengetegen foglaltak, akárcsak a magyarok, az itthoni hotelekbe és éttermekbe és az üzemeltetők visszacsábították a munkaerő egy részét. De előfordulhat, hogy az új vírusvariáns miatti félelem erősebb lesz az utazási vágynál, így a szállodák és éttermek java része hoppon marad, viszont a béreket és az alapanyagokat ki kell fizetni.

Milyen most a készülődés, mire számítson, aki Budapesten akar eltölteni pár napot? Mi lesz, ha mégis becsődöl pár hotel vagy étterem, mint az előző hullámoknál? Erről szól a Hét videója.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!