2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Akár nyolcmillió fölé is nőhet az idén az ukrajnai háború menekültjeinek a száma a mostani 5,2 millióhoz képest - jelentette be az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) kedden.

Genfi sajtótájékoztatóján a szervezet szóvivője, Shabia Mantoo azt mondta, a háború kezdete óta több mint 12,7 millióan menekültek el otthonukból, közülük 7,7 millióan Ukrajna más részein találtak menedékre, több mint ötmillióan pedig más országokba mentek. Hozzátette, hogy a menekültek elsősorban az Ukrajnával szomszédos országokba - Lengyelországba, Magyarországra, Moldovába, Romániába és Szlovákiába - igyekeznek, ahol a számuk vélhetően tovább fog nőni.

Nem akar abbamaradni a menekültáradat. Fotó: MTI
Nem akar abbamaradni a menekültáradat. Fotó: MTI

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a harcok kitörése idején körülbelül 4 millió menekülttel számoltak, ezért a szervezet 2,2 milliárd dolláros támogatásra nyújtott be igényt annak érdekében, hogy az emberek ellátását biztosítsák.

Ha az előrejelzés helyes, az ukrajnai menekültválság - amely a második világháború óta így is Európa legsúlyosabbja - méreteiben meghaladja majd a venezuelait és a szíriait is - tette hozzá. A latin-amerikai országot körülbelül hatmillióan, Szíriát pedig mintegy 6,8 millióan hagyták el a gazdasági válság és a polgárháború miatt.

Jens Laerke, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője szerint mind ez idáig a világszervezet 980 millió dollár támogatást kapott a donorországoktól, az összeg segítségével 3,4 millió, Ukrajnában élő rászorulónak nyújtottak segítséget.
(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!