2p

A Párbeszéd-Zöldek új törvényjavaslata szerint a családi pótlékot meg kéne háromszorozni a magyar családok számára.

"Igaz, hogy augusztusban dupla családi pótlék érkezett a szeptemberi iskolakezdéshez, de ez nem húzza ki a családokat a bajból" - kezdte mai online bejelentését Tordai Bence,a Párbeszéd – Zöldek társelnöke, országgyűlési képviselője.

Hiszen 2010 óta mindössze 12 200 forintos a családi pótlék, ez azt jelenti, hogy azóta értékének az öthatodát elvesztette. azaz több, mint 83 százalékosan inflálódott 2010 óta, amióta egy forinttal sem emelte meg a kormány.

Tordai Bence Facebook-oldalán jelentette be új törvényjavaslatukat. Fotó: Facebook
Tordai Bence Facebook-oldalán jelentette be új törvényjavaslatukat. Fotó: Facebook

Ha ezeket a számokat figyelembe vesszük, ma 75 ezer forintnak kellene lennie a családi pótléknak - mondta Tordai Bence.

Hozzátette: tudjuk, hogy a kormány bevezette a családi adókedvezményt, de ettől még a családoknak jutó családi pótlék összege vajmi kevés.

"A Párbeszéd - Zöldek elfogadhatalannak tartja ezt, főleg egy olyan kormánytól, ami családbarátnak mondja magát, hiszen nem képesek jólétet biztosítani a magyar családok számára" - mondta mai bejelentkezésében a képviselő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyelországban 60 százalékkal emelték meg a családi pótlékot, így jövő évtől ott közel 70 ezer forint lesz. 

Így a Párbeszéd - Zöldek megújítja korábbi javaslatát, - amit 50 ezer ember támogatott az aláírásával -, az új törvényjavalatuk szerint nem duplázásra, hanem azonnali triplázásra lenne szükség.

Azaz következő három évben, azaz 2026-ig, a következő országgyűlési választásokig emelje vissza a kormány a családi pótlék reálértékét a 2008. évi szintre.

Tordai szerint a 14. évébe lépett Fidesz-kormány nem hagyhatja, hogy a 70-es évek óta létező legfontosabb családtámogatási eszköz ne változzon érdemben. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!