2018. június 15. 10:06
mfor.hu

A fejlődés nem állhat le a Vál-völgyben.

Tessely Zoltán, aki Orbán ismét kinevezett Felcsút és környéke fejlesztéséért felelős miniszteri biztosság, nemrég néhány Felcsút környéki település vezetőjével egyeztetett és átbeszélték a fejlesztési lehetőségeket - derül ki a Feol.hu beszámolójából.

A tudósítás szerint "a megkezdett munka folytatódik" és a régi értékek megtartásával, helyenként megmentésével újabb turisztikai beruházásokat lehet majd indítani, és cél, hogy a tágabb térség sportrégiójává váljon Felcsút környéke.

Ennél még érdekesebb azonban a beszámoló utolsó mondata, mely szerint

"a válvölgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul".

Arról azonban már nem derültek ki információk, hogy mikor indulnak a munkák, milyen forrásból és mennyiért.

Orbán Viktor egyébként többször is utalt már arra, hogy ha másért nem is, hát dacból tervezik a felcsúti kisvasút meghosszabbítását, mely jelenleg a Puskás Akadémia és az alcsútdobozi arborétum között közlekedik 5,6 km hosszan. Ha Vértesacsáig meghosszabbítanák, az plusz 5,4 km-t jelentene.

via Magyar Narancs


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.