Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Gorondy-Novák Judit és Bauer Ferenc is követheti Csoltó Gábort.

Lapunk több forrásból származó értesülése szerint Csoltó Gábor elnök váratlan távozásával nem ért véget a lemondási hullám a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. Úgy tudjuk, szintén lemondását helyezte kilátásba a napokban a szervezet főtitkára, Gorondy-Novák Judit, valamint helyettese, Bauer Ferenc is.

Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK)Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK)

Gorondy-Novák esetleges távozása annyiban érthető lenne, hogy kinevezésére Csoltó elnöki mandátumának megszerzésével egy időben került sor. Vagyis Csoltó emberének tekinthető, bár értesüléseink szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László közreműködésére is szüksége volt a poszt megszerzéséhez.

Az ügyvéd Gorondy-Novák korábban egyébként már betöltötte a főtitkári posztot a kamaránál. Pályafutása során dolgozott kormányzati szinten, a gazdaságért felelős minisztériumban, illetve vezette a Pénzjegynyomdát. Még 2013-ban pedig az akkori nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György által a pénzügyi jogok biztosának kinevezett – posztján kevesebb, mint egy évig tevékenykedő - Doubravszky György mellett látott el ügyvédi feladatokat, a kormány honlapján közzétett szerződés szerint közel bruttó 2,9 millió forintért. Az ügyvéd megfordult az ÉMÁSZ felügyelőbizottságában is.

A szintén jogi végzettségű Bauer Ferenc a Digitelnél, valamint a Vodafone-nál dolgozott vezető beosztásokban az elmúlt évtizedekben, és mint életrajzában megemlíti, ezt megelőzően a Katonai Ügyészség katonai ügyészeként teljesített szolgálatot.

Értesüléseink szerint távozásuk kilátásba helyezése nem független Csoltó távozásától. Csoltó tavasszal lett a kamara elnöke, ambiciózus tervekkel vágott neki a feladatnak: célul tűzte ki, hogy rendbe teszi a BKIK gazdálkodását, beleértve a tetemes, milliárdos nagyságrendű kintlévőségek – például a be nem fizetett kamarai hozzájárulások – behajtását. Váratlan lemondása egybeesett a kamara december eleji küldöttgyűlésével, amikor az általános alelnökök közé választották meg Nagy Eleket (akinek az érdekeltségébe tartozik egyebek mellett a Főtaxi és a BÁV). A kamara e heti rendkívüli elnökségi ülésén pedig Nagyra ruházták rá a kamara vezetését is, addig, amíg új elnököt nem választ a BKIK. Ennek időpontjáról a jövő évi első ülésen döntenek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.