2018. december 20. 07:11
mfor.hu

Gorondy-Novák Judit és Bauer Ferenc is követheti Csoltó Gábort.

Lapunk több forrásból származó értesülése szerint Csoltó Gábor elnök váratlan távozásával nem ért véget a lemondási hullám a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. Úgy tudjuk, szintén lemondását helyezte kilátásba a napokban a szervezet főtitkára, Gorondy-Novák Judit, valamint helyettese, Bauer Ferenc is.

Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK) Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK)

Gorondy-Novák esetleges távozása annyiban érthető lenne, hogy kinevezésére Csoltó elnöki mandátumának megszerzésével egy időben került sor. Vagyis Csoltó emberének tekinthető, bár értesüléseink szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László közreműködésére is szüksége volt a poszt megszerzéséhez.

Az ügyvéd Gorondy-Novák korábban egyébként már betöltötte a főtitkári posztot a kamaránál. Pályafutása során dolgozott kormányzati szinten, a gazdaságért felelős minisztériumban, illetve vezette a Pénzjegynyomdát. Még 2013-ban pedig az akkori nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György által a pénzügyi jogok biztosának kinevezett – posztján kevesebb, mint egy évig tevékenykedő - Doubravszky György mellett látott el ügyvédi feladatokat, a kormány honlapján közzétett szerződés szerint közel bruttó 2,9 millió forintért. Az ügyvéd megfordult az ÉMÁSZ felügyelőbizottságában is.

A szintén jogi végzettségű Bauer Ferenc a Digitelnél, valamint a Vodafone-nál dolgozott vezető beosztásokban az elmúlt évtizedekben, és mint életrajzában megemlíti, ezt megelőzően a Katonai Ügyészség katonai ügyészeként teljesített szolgálatot.

Értesüléseink szerint távozásuk kilátásba helyezése nem független Csoltó távozásától. Csoltó tavasszal lett a kamara elnöke, ambiciózus tervekkel vágott neki a feladatnak: célul tűzte ki, hogy rendbe teszi a BKIK gazdálkodását, beleértve a tetemes, milliárdos nagyságrendű kintlévőségek – például a be nem fizetett kamarai hozzájárulások – behajtását. Váratlan lemondása egybeesett a kamara december eleji küldöttgyűlésével, amikor az általános alelnökök közé választották meg Nagy Eleket (akinek az érdekeltségébe tartozik egyebek mellett a Főtaxi és a BÁV). A kamara e heti rendkívüli elnökségi ülésén pedig Nagyra ruházták rá a kamara vezetését is, addig, amíg új elnököt nem választ a BKIK. Ennek időpontjáról a jövő évi első ülésen döntenek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.