<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Gorondy-Novák Judit és Bauer Ferenc is követheti Csoltó Gábort.

Lapunk több forrásból származó értesülése szerint Csoltó Gábor elnök váratlan távozásával nem ért véget a lemondási hullám a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. Úgy tudjuk, szintén lemondását helyezte kilátásba a napokban a szervezet főtitkára, Gorondy-Novák Judit, valamint helyettese, Bauer Ferenc is.

Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK)Középen Gorondy-Novák Judit, jobbra Csoltó Gábor (forrás: BKIK)

Gorondy-Novák esetleges távozása annyiban érthető lenne, hogy kinevezésére Csoltó elnöki mandátumának megszerzésével egy időben került sor. Vagyis Csoltó emberének tekinthető, bár értesüléseink szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László közreműködésére is szüksége volt a poszt megszerzéséhez.

Az ügyvéd Gorondy-Novák korábban egyébként már betöltötte a főtitkári posztot a kamaránál. Pályafutása során dolgozott kormányzati szinten, a gazdaságért felelős minisztériumban, illetve vezette a Pénzjegynyomdát. Még 2013-ban pedig az akkori nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György által a pénzügyi jogok biztosának kinevezett – posztján kevesebb, mint egy évig tevékenykedő - Doubravszky György mellett látott el ügyvédi feladatokat, a kormány honlapján közzétett szerződés szerint közel bruttó 2,9 millió forintért. Az ügyvéd megfordult az ÉMÁSZ felügyelőbizottságában is.

A szintén jogi végzettségű Bauer Ferenc a Digitelnél, valamint a Vodafone-nál dolgozott vezető beosztásokban az elmúlt évtizedekben, és mint életrajzában megemlíti, ezt megelőzően a Katonai Ügyészség katonai ügyészeként teljesített szolgálatot.

Értesüléseink szerint távozásuk kilátásba helyezése nem független Csoltó távozásától. Csoltó tavasszal lett a kamara elnöke, ambiciózus tervekkel vágott neki a feladatnak: célul tűzte ki, hogy rendbe teszi a BKIK gazdálkodását, beleértve a tetemes, milliárdos nagyságrendű kintlévőségek – például a be nem fizetett kamarai hozzájárulások – behajtását. Váratlan lemondása egybeesett a kamara december eleji küldöttgyűlésével, amikor az általános alelnökök közé választották meg Nagy Eleket (akinek az érdekeltségébe tartozik egyebek mellett a Főtaxi és a BÁV). A kamara e heti rendkívüli elnökségi ülésén pedig Nagyra ruházták rá a kamara vezetését is, addig, amíg új elnököt nem választ a BKIK. Ennek időpontjáról a jövő évi első ülésen döntenek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.