3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A BDPST csoport saját épületüzemeltető céggel gyarapodott a különböző karbantartó feladatok megoldása érdekében.

Újabb leánycéggel gyarapodott a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő BDPST Zrt.: november 17-én jegyezték be a BDPST Property Services Épületüzemeltető Kft.-t a szokásos hárommillió forintos jegyzet tőkével. Főtevékenysége az építményüzemeltetés, de vállalnak még:

  • villanyszerelést,
  • víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelést,
  • egyéb épületgépészeti szerelést,
  • ingatlankezelést,
  • festést és üvegezést.

Turától Tarcalig és a Botaniq Budai Klubtól a Gellért Szállóig számos ingatlan, hotel tartozik a BDPST csoporthoz, ezért vélhetően bőven lesz majd munkája az új cégnek. Az ingatlanüzemeltetési piacon nagyon nagy a verseny, ezért kérdéses, hogy csak a csoporton belüli házakkal fognak majd foglalkozni vagy külső megbízásokat is vállalnak. Olyan sok szereplője van a piacnak, hogy külön szövetségük is van Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége néven. A legnagyobb szereplő talán a Kis-Szölgyémi Ferenc tulajdonában lévő B+N Referencia Zrt., amely 2022-ben 127 milliárd forintos forgalommal zárt.

A korszerű létesítménygazdálkodás többet jelent karbantartásnál, liftszerelésnél, vagy a portaszolgálat megszervezésénél; az épületek, területek, gépek, berendezések értékének és állagának hosszútávon történő megőrzése, a használati érték maximalizálása optimális pénzeszköz-felhasználással, magas minőségi és szakmai színvonalon

- olvasható a szövetség oldalán.

Éppen november 20-án jött ki a szövetség hangulatindexe 2023 utolsó negyedévére: válaszadóik optimisták, létszám, bevétel- és eszközök tekintetében növekedést jósolnak, nagyrészt az iparág szezonalitásának köszönhetően. Tehát ez alapján jól volt időzítve az új BDPST cég megalakulása, amelynek Nágó István lett az ügyvezetője.

Tiborcz István aláír. Fotó: BDPST Zrt.
Tiborcz István aláír. Fotó: BDPST Zrt.

Ő új arc a BDPST-birodalomban, eddig a minimális forgalommal rendelkező Hunitech építőipari cég tulajdonosa és vezetője volt. Kevés az elérhető információ, de ez a cég volt a mádi Rákóczi-Aspremont kúria felújítása során az épületgépészetért felelős vállalkozás. Egyelőre nem tudni, hogy miért esett rá a Tiborcz István, a kormányfő veje által tulajdonolt cégcsoport választása. Az új kft. többi adata viszont megegyezik az üzletember korábbi vállalkozásainak ismérveivel, így például a Pasaréti úton van a központja.

Szinte alig telik el úgy hónap az idén, hogy a BDPST ne jelentkezne egy új céggel. Lapunk írta meg októberben, hogy a BDPST-Serbia Zrt. leánycéget alapított október 3-ai bejegyzéssel Prisuro Vagyonkezelő Kft. néven.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!