TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az amerikai elnök korábban hajlamos volt bagatellizálni a koronavírust, ma már viszont a helyzet rosszabbodásával számol, és védőmaszk viselésére kéri az amerikaiakat. Trump azért változtathatott a hangnemén, mert az USA-ban egyre több az új fertőzött, ráadásul a népszerűségét is megtépázta a válság.

Az eddigiektől eltérő hangnemet ütött meg tegnap Donald Trump a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, miután az Egyesült Államokban újabb és újabb csúcsokra szökik a regisztrált fertőzöttek száma, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Donald Trump a Fehér Házban 2020. április 2-án. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch Donald Trump a Fehér Házban 2020. április 2-án. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

Az amerikai elnök, aki korábban azt mondta, hogy a vírus vakcina nélkül is el fog tűnni, a védőmaszk egészségtelen, a gazdaságot és az iskolákat pedig mielőbb újra kell indítani, tegnapi sajtótájékoztatójánkijelentette:

A helyzet valószínűleg rosszabbodni fog, mielőtt jobb lesz. Nem szívesen mondom, de így van.

Egyúttal most először szólította fel az amerikaiakat arra, hogy hordjanak védőmaszkot, amennyiben nem tudják tartani a megfelelő távolságot a többi embertől. Kérdésre hozzátette: ebben a témában még a szakértők is megváltoztatták véleményüket.

Emellett arra kérte a fiatalokat, hogy kerüljék a zsúfolt bárokat és fedett térben zajló nagy eseményeket.

Ez volt egyébként Trump első, koronavírus témában tartott tájékoztatója hónapok óta.

Az amerikai elnök egyrészt azért változtathatott hangnemén, mert a járvány jócskán megtépázta népszerűségét, és jelentősen csökkentette újraválasztási esélyeit. Az elnökválasztásokat novemberben tartják. 

Az amerikaiak egy jelentős része úgy vélte, hogy rosszul kezelte a járványhelyzetet.

Másrészt az Egyesült Államokban a helyzet egyre rosszabbodik: a napi új fertőzöttek száma júliusban sorozatosan csúcsokat döntött

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.