2018. július 13. 10:44
mfor.hu

Május végén közölte Varga Mihály, hogy Sors Lászlót javasolja a miniszterelnöknek a NAV-ot vezető államtitkári tisztség betöltésére. Ez vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel is jár, mely most került fel a kormány honlapjára.

A budapesti születésű Sors László a most közzétett vagyonnyilatkozata szerint két ingatlannal rendelkezik.

  • Pátyon 2003-ban vett egy 120 négyzetméteres családi házat, melynek a fele az övé,
  • tavaly pedig egy szigetszentmiklósi, 64 négyzetméteres társasházi lakással is gazdagodott, amit egy árverés során vásárolt meg. Ezt szintén felerészben birtokolja.
Dr. Sors László (Forrás: YouTube) Dr. Sors László (Forrás: YouTube)

Nagy értékű ingóságként mindössze egy Honda CBF 1000 típusú túramotort tüntetett fel, melyhez 2014-ben jutott hozzá vásárlás útján. Egyéb műkincsekkel, értéktárgyakkal nem rendelkezik, viszont a megtakarításai szép summát tesznek ki.

  • 1 millió forintja van Prémium Államkötvényben,
  • 2 milliója értékpapír-számlán van,
  • 7,14 millió forint értékű életbiztosítása,
  • és 1,28 milliós nyugdíjbiztosítással rendelkezik még.

Valamelyik ingatlan megszerzéséhez úgy tűnik, hogy hitelt is felvett a NAV új vezetője, hiszen a vagyonnyilatkozata szerint 3,9 millió forintnyi ingatlan jelzálog-hitel tartozása van pénzintézettel szemben.

Új pozícióját bruttó 1,29 millió forintos fizetésért tölti be, ami - családi adókedvezmények nélkül számolva - minimum 862 ezres nettó bért jelent. Ezen kívül még az ügyvédi irodájából származó nyereség 100 százaléka is őt illeti a dokumentum szerint.

A NAV vezetőjeként állami juttatásként a munkájához mobilt, iPadet és személygépkocsit kapott június 13-án.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.