<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Április 3. óta egyetlen új pártot jegyeztek be Magyarországon: a Magyarországi Ötcsillag Mozgalmat.

Már januárban elkészült a párt alapító okirata, de jogerősen csak augusztusban jegyezték be a Magyarországi Ötcsillag Mozgalmat.

A párt elnöke Gyárfás Gábor, alapvető célkitűzései „a társadalmi igazságosság, a szolidaritás, a pluralizmus, a nemzeti hagyományok ápolása és megőrzése, a nemzeti önrendelkezési jog és szuverenitás megóvása, a keresztényi értékrend, a középosztály megerősítése, a magyar kis- és középvállalkozások újjáélesztése, az egészségügy modernizációja” – szúrta ki a hvg.hu.

Nemrég létrehozott Facebook-oldaluk szerint pedig ők „Magyarország első állatvédelmi pártja.” Az alapító Vegera György pedagógus, állatvédő.

Vegera közösségi oldalon publikált bemutatkozásában elmondja: a párt elnevezésében szereplő öt csillag az öt legfontosabb célkitűzésüket mutatja meg, mint az állat- és környezetvédelem, a család- és gyermekvédelem, az esélyegyenlőség, a korrupció-ellenesség és végül a magyar sport és kulturális élet.

A lap emlékeztet arra, hogy az április 3-i parlamenti választás óta több ellenzéki politikus is új párt létrehozását emlegette. Májusban az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter jelentette be, hogy létrehozzák a civilek pártját, augusztusban a Jobbikkal való szakítása után Jakab Péter állt a még nem párt, de már politikai közösség, a Nép Pártján Mozgalom élére, Vilcsek Ernő, Jákfakva polgármestere pedig azon töri a fejét, hogy a függetlenek tömörülhetnének pártba.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.