2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Miután reggel arról szóltak a hírek, hogy a bíróság Djokovićnak adott igazat, most a teniszező környezete arról számolt be, őrizetbe veszik Djokovićot, és kiutasítják Ausztráliából.

A Nemzeti Sport szerb sajtóértesülésekre hivatkozva számol be arról, hogy a már eddig is fordulatokkal teli ügy újabb hajtűkanyart vett. Nina Markovic Khaze politológus a Prva Televíziónak megbízható forrásokra hivatkozva azt mondta, ezekben a percekben veszik őrizetbe a világelső szerb teniszezőt, és ezután minden bizonnyal kiutasítják az országból.

Mint lapunk is megírta, a világelső szerb teniszezőtől érvényes vízuma ellenére megtagadták a belépést Ausztráliába, mert az érvényes beutazási szabályokkal ellentétben nem igazolta, hogy be van oltva koronavírus ellen, illetve olyan papírokat sem tudott bemutatni, amelyeket az ausztrál hatóságok elfogadtak volna az oltás alóli felmentés igazolásának. Djokovićot a magyar idő szerint ma hajnali bírósági meghallgatásáig egy menedékkérőknek fenntartott szállodába vitték. A meghallgatás után úgy tűnt, szabadon engedhetik, vízumát is visszakapja, és játszhat a nemsokára kezdődő Austral Open teniszbajnokságon.

Úgy tűnik, mégsem ez a helyzet, a hatóságok ugyanis arra jutottak, hiába az illetékes ausztrál állam bíróságának döntése, attól még a szerb játékos vízuma nem érvényes. A híreket Djorde Djoković, a teniszező testvére is megerősítette.

„Amit mi tehetünk, az annyi, hogy közöljük a hírt: Djokovićot megint be akarják zárni. Ez a legutóbbi hírünk, és most a PR-osokkal tanácskozunk, hogy mi legyen a következő lépés. Djoković jelenleg azon a helyen tartózkodik, ahol a bírósági tárgyalás során is volt, és az ügyvédi csapatával azt vitatják meg, milyen lehetőségek állnak előttük.”

Djoković édesapja 12 órakor sajtótájékoztatót tart Belgrádban.

Frissítés - mégsem utasították ki

Ausztrál sajtóhírek megcáfolták a korábban felreppent, kiutasításról szóló pletykákat - a világelső teniszező ügyében nem lesz döntés hétfőn. Részletek:

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!