1p

Megint pocsék értékelést kapott a hazai demokrácia. 

Az RTL.hu vette észre, hogy újabb lesújtó véleményt kapott Magyarország, ugyanis az amerikai Freedom House civil szervezet szerint tovább romlott a demokrácia helyzete itthon.

A cikk emlékeztet, hogy a Freedom House szerint Magyarország továbbra is az egyetlen európai uniós tagállam, ami csak részben szabad. Kiderült, hogy az Egyesült Államok 83 pontos szabadságindexet ért el, csakúgy, mint Románia, mi viszont csak 66 pontot kaptunk: ez azt jelenti, hogy a 79 pontos Bulgária, a 68 pontos Észak-Macedónia, valamint a 67 pontos Montenegró és Albánia is egészségesebb demokráciával rendelkezik.

Az RTL cikke szerint a Freedom House azzal indokolta a magyar minősítést, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök pártjának áprilisi választási győzelmét elősegítette, hogy a kormány 2010 óta szisztematikusan aláássa az igazságszolgáltatás, az ellenzék, a média és a nem kormányzati szervezetek függetlenségét”.

(RTL.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!