TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 12. 09:55

Fokozatosan feloldaná az Európai Unión belüli utazási korlátozásokat az Európai Bizottság, és hamarosan újraindítaná az európai turizmust. Olaszországban tovább lazítják a korlátozásokat. Nemzetközi koronavírus-összefoglalónk következik.

Az Európai Bizottság szeretné fokról fokra feloldani a schengeni övezeten belül a koronavírus-járvány miatt elrendelt határellenőrzéseket és utazási korlátozásokat, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Handelsblattra hivatkozva.

Milánó. (Forrás: Depositphotos) Milánó. (Forrás: Depositphotos)

A német lap szerint Brüsszel szerdán fogja bemutatni az erre vonatkozó tervét, valamint azt, hogy miként indíthatják újra az európai turizmust.

A testület szerint fontos, hogy a tagállamok összehangolják a határok megnyitását, és ezáltal is segítsék a gazdaság helyreállítását.

Ha ez a folyamat túlságosan elhúzódna, az nem csak az uniós piac működését, hanem uniós polgárok millióinak életét is hátráltatná, áll az indoklásban.

Brüsszel ugyanakkor óva int attól, hogy a korlátozásokat egyik napról a másikra szüntessék meg, a túl gyors és koordinálatlan határnyitások miatt ugyanis hirtelen megugorhat a fertőzések száma.

Emiatt először csak azokban a régiókban nyitnák meg a határokat, ahol mindkét oldalon hasonló mértékben javult a járványhelyzet.

Az Európai Bizottság az utazóktól azt kérné, hogy az út teljes ideje alatt „tartsák a távolságot”.

Az utazási irodákat és a turisztikai célországokat pedig arra ösztönzi, hogy dolgozzanak ki biztonsági koncepciókat az egyes utazási típusokra.

Ha ezek beválnak, akkor egyes útvonalak esetében fel lehetne oldani a korlátozásokat.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.