2p

A Kárpátaljai Szövetség főtitkára szerint egy orosz-ukrán háborúnak beláthatatlan következményei lehetnek.

– Ukrajna minden eszközt meg fog ragadni ahhoz, hogy ne törjön ki a háború – mondta kérdésünkre Seremet Sándor, a Kárpátaljai Szövetség főtitkára. – Ha a konfliktus mégis kiéleződne, véleményem szerint az helyileg Kelet-Ukrajnában marad. Hétfőn részleges mozgósítást rendeltek el Ukrajnában, a hivatalos közlések szerint általános mozgósításra nem kerül sor és a bevezetendő rendkívüli állapot nem kell, hogy befolyásolja a lakosság mindennapjait - fogalmazott.

Mint mondta, Kijevből és Moszkvából is arról hallunk, hogy egyik fél sem szeretne háborút. Az ukrán vezetés kategorikusan tagadja az átlövéseket. Kijev bízik abban, sikerül diplomáciai eszközökkel rendezni a konfliktust. Ez egyrészt jó hír lehet a Kárpátalján élőknek, de az tagadhatatlan, ezt a helyzetet nem lehet nyugodtan megélni. Itthonról, a karosszékből követve a híreket sem tudunk teljesen kívülállók lenni, ezért megértem a határ túloldalán élő magyarok és ukránok aggodalmát. A helyzet gyorsan változik, így nehéz bármilyen következtetéseket levonni. Bízom benne, hogy a józan ész győzedelmeskedik és a feszültség csökkenni fog.  

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a témában:

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!