2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Újabb szomorú rekord dőlt meg laptársunk szokásos havi Árkosár-felmérése során.

A Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményei alapján gyors javulásra továbbra sem számíthatunk, a bázishatás legfeljebb csalfa, vak reményt jelenthet – sosem került még ennyibe a nagybevásárlás, 36 ezer forint alatt ezt már nem lehet megúszni – írták kollégáink februári tapasztalataik után. 

Az Auchan, a Tesco és az Interspar egy-egy üzletében járva, 30 termékből álló élelmiszerkosaruk szerint februárban 39,7 százalékkal emelkedtek az előző évihez képest az élelmiszerárak, egy hónap alatt pedig 1,8 százalékkal drágult a nagybevásárlás. Némi vigasz, hogy a decemberi csúcsról tovább ereszkedett lefelé az éves áremelkedés tempója, de még mindig hajszálra vagyunk a 40 százalékos éves drágulástól.

A szórás ezúttal sem volt nagy az áruházak között: a legolcsóbb és a legdrágább áruház között a különbség mindössze 6,6 százalék volt, 2 334 forintot lehetett volna megspórolni. Ahogy arra a cikk rámutat: nem egy-egy láncot érintően ugrottak meg az élelmiszerárak, a drágulásnak strukturális okai vannak - a három hipermarketben nagyon szűk sávban, 38 és 42 százalék között mozgott az áremelkedés mértéke.

A vizsgált termékek közül a kenyér ára 120 százalékkal nőtt egy év alatt, az árstopon kívüli UHT tej 104 százalékkal kerül többe, mint egy éve, a tejföl pedig szintén duplázott, 102 százalékos éves emelkedés történt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!