2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint 41 százalékos drágulást mért laptársunk felmérése.

A Privátbankár szokásos havi Árkosár-felmérése szerint tavaly januárhoz képest átlagosan 41,3 százalékkal kerül többe a családi nagybevásárlás. Ez forintosítva annyit jelent, hogy ugyanazt a 30 terméket tartalmazó élelmiszerkosár idén januárban átlagosan 10 462 forinttal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt. Így már majdnem 36 ezer forintra jön egy átlagos családi nagybevásárlás. Előző hónaphoz, decemberhez képest pedig 1,5 százalékos drágulás történt.

Ahogy a cikk megjegyzi: 4 egymást követő hónap után végre nem dőlt meg az Árkosár történelmi áremelkedés-rekordja, a mostani eredmény ugyanis "csak" a harmadik legmagasabb az elmúlt 16 év történetét tekintve. 

A tavaly februárban életbe lépett élelmiszer-árstopos termékek közül a liszt most 8 százalékkal olcsóbb, mint egy éve, az étolaj 11,8 százalékkal, a cukor 3,2 százalékkal kerül kevesebbe, a csirkemell pedig csak 3 százalékot drágult.

Az árstopon kívüli tej 125 százalékkal lett drágább, a kenyér 114,8 százalékkal, a krumpli pedig 114 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt. A tejföl ára 90,5 százalékkal nőtt egy év alatt, de 50 százaléknál többet drágult a tészta, a kávé, a tojás, a sajt, a párizsi és a rizs is 2022. januárjához képest. 

A cikkből az is kiderül, hogy sikerült-e olcsó homárt vásárolni kollégáinknak. Az eredményért kattintson ide. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!