<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Orbán Viktor továbbra is nagyon szegény.

Vegyes a kép, több új képviselőnek is elég kevés vagyontárgya van a most közölt bevallásában, amikből a telex.hu szemezgetett. 

A kormányfő felcsúti háza és XII. kerületi lakása változatlanul megvan, utóbbinak továbbra is csak felerészben ő a tulajdonosa. Autója, hajója, repülője és egyebe továbbra sincs a miniszterelnöknek, mint ahogy egyetlen céghez sincs köze. A miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást vagy ajándékot idén sem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

Sokaknak szépen gyűlt a bevétel. Fotó: DepositphotosSokaknak szépen gyűlt a bevétel. Fotó: Depositphotos

A momentumos Hajnal Miklósnak se ingatlana, se drága ingóság nincs. Takarékbetétben körülbelül 652 ezer forintot tart, viszont van egy nagyjából 16,6 milliós tartozása.Gelencsér Ferencnek, a Momentum új elnökének se ingatlana, se nagy értékű ingósága, például autója sincs. A megtakarításai egy részét (2,1 millió forint) kriptovalutában tartja.

Kálmán Olga DK-s politikusnak 9/10-edes részesedése van egy 250 négyzetméteres II. kerületi családi házban, 15 millió forint készpénz szerepel a bevallásában, valamint további 51 millió forintja és 22230 eurója van számlán.

A Mi Hazánk képviselője, Dócs Dávid, a Dócs Családi Gazdaság vezetője 31 ingatlant sorolt fel a bevallásában, kevés kivétellel a legtöbb Cserháthalápon található, házak, erdők, szántók, legelők. 

Az esztergomi fideszesnek, Erős Gábornak négy esztergomi ingatlana és két járműve van, melyek közül az egyik egy átlagos Opel Astra, a másik viszont egy Trabant P50.A Fidesz egyik új képviselőjéről, Kovács Zsoltról kiderül a vagyonnyilatkozatából, hogy könyveket és pecséteket gyűjt már több mint 35 éve, 1986 óta.

Navracsics Tibornak utoljára 2014-ben kellett Magyarországon képviselői vagyonnyilatkozatot tennie. A budakeszi családi háza továbbra is megvan, ám azóta több ingatlant is vett a frissen kinevezett területfejlesztési miniszter: 2021-ben egy 1661 négyzetméteres építési telket vett Rigácson, míg hat évvel korábban egy 42 négyzetméteres balatonszemesi üdülőt, aminek fele részben tulajdonosa.

Kocsis Máté, a Fidesz frakciószóvivője sem panaszkodhat: friss vagyonnyilatkozatában 34,5 millió forintnyi megtakarításról tudott beszámolni, ami 3,5 millióval több, mint amit január végén írt be.

A magas infláció ellenére mindössze 154 ezer forinttal csökkent Rogán Antal vagyona az elmúlt öt hónapban. Január végi vagyonnyilatkozatához hasonlóan most is 616 millió forintja van takarékbetétben elhelyezve. Ez egyébként több mint 205 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, amikor még 822 millió forintról tudott beszámolni a kabinetminiszter.

Kevésbé kezdődött jól az idei év Kövér Lászlónak, a házelnök most félmillióval kevesebb megtakarításról tudott beszámolni, mint január végén, amikor 5 millió forintja volt a bankban.

Gyurcsány Ferenc értékpapír-megtakarításai gyorsan és biztosan évről évre nőnek, miután 2020-ról 2021-re 823 millióról 928 millióra nőtt.Legfrissebb nyilatkozata szerint azonban ez már csak 587 millió forint.Továbbra is tartoznak neki 42 millió forinttal, és van egy 446 milliós követelése „lakásvásárlás foglaló és előleg” címén.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.