2p

Jutott a karácsonyi közlönycsomagba egy adóemelés is.

A Portfolio vette észre, hogy a péntek este megjelent, maratoni Magyar Közlönyben elrejtettek még egy adóemelést is, ez a biztosítókat érinti.

A cikk szerint az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Korm. rendelet módosításáról" címet viselő rendeletnek van egy második paragrafusa, ami így hangzik:

A Korm. rendelet

  • 16. § (4) bekezdés a) pont ac) alpontjában a „7” szövegrész helyébe a „12” szöveg,
  • 16. § (4) bekezdés b) pont bc) alpontjában a „3” szövegrész helyébe az „5” szöveg lép.

A portál megkereste a nyári extraprofit rendeletben a 16. paragrafust, akkor azt találták, hogy ez a biztosítási extraadóra utalt. Mint azt megírták, a pénteki rendeletmódosítás megemeli (közel duplázza)

  • egyrészt a biztosítási szolgáltatás nyújtásából származó összeg adókulcsát a legmagasabb bevételi sávban, vagyis ha az ebből származó bevétel meghaladja a 36 milliárd forintot, akkor az eddigi 7 százalékos adómérték közel duplázódik, 12 százalékra.
  • másrészt a biztosítási szolgáltatás nyújtásából származó, Bizta tv. szerinti biztosítási díjból származó összeg adókulcsát is a legmagasabb bevételi sávban, vagyis ha az ebből származó bevétel meghaladja a 36 milliárd forintot, akkor az eddigi 3 százalékos adókulcs szintén közel duplázódik, 5 százalékra.

(Portfolio)

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!