2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

A kereskedelmi iparkamara szerint növelni kellene a keretet.

A parlamenti vita során még módosulhat a béren kívüli juttatások átalakításáról szóló javaslat - közölte az mfor munkatársának kérdésére egy mai tájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter. Mint mondta, a kereskedelmi kamara javaslatait is meg fogják vizsgálni.

Parragh László javaslatokkal érkezettParragh László javaslatokkal érkezett

A cafeteria részeként nyújtható juttatások jelentős korlátozását indítványozza a kormány által benyújtott adócsomag. Lényegében a SZÉP-kártya maradna csak meg a béren kívüli juttatások közül, kedvezőbb adózású juttatásként. Ugyanakkor az egy évben adható keret összege nem változik.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülése után tartott tájékoztatón Varga Mihály mellett Parragh László is részt vett. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy egyetértenek a kormány intézkedésével. Parragh szerint meg kell szüntetni a "többes pénzrendszer" használatát. Ezzel arra utalt, hogy a készpénzes fizetések mellett kiépült az utalványokra alapozott fizetési rendszer is.

Parragh elmondta, hogy két ponton azért hozzányúlnának a cafeteriához. Szerinte érthetetlen, miért kisebb a nyújtható keret az államigazgatásban, mint a versenyszférában. Ezen szerinte változtatni kellene. Illetve úgy véli, ideje volna növelni az éves összeget, amit a cafeteria részeként igénybe vehetnek az alkalmazottak.

Hozzátette, a gazdálkodó szervezetek közül inkább a nagyobbak biztosítanak ilyen juttatást dolgozóiknak, a vállalkozások, vállalatok harmada - elsősorban a kisebbek - nem kínálnak béren kívüli juttatást.

Varga Mihály kérdésünkre jelezte, nem zárkóznak el a kamarai javaslatok megvizsgálása elől, mint ahogy a parlamenti vita során lesz alkalom figyelembe venni az érintett felek, vagyis a munkaadók és munkavállalók észrevételeit is.

Ugyanakkor leszögezte, a kormány a német, osztrák mintát követve elkötelezett a béren kívüli juttatási rendszer átalakítása mellett, hogy a felhasznált összeget célzottan, a gazdaságpolitikai célokat támogatva használják fel.

A miniszter szavaiból az derül ki, hogy a kormány az idegenforgalom fellendítését ilyen célnak tekinti, ugyanis a juttatások közül megmaradó SZÉP-kártya felhasználása korlátozott, kifejezetten a turisztikai célú költéseket lehet ebből biztosítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.