<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kutatás-fejlesztésben sikerült Magyarországon tartani a szellemi potenciált, és az ágazat exportképessége is nőtt - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az egri Sanatmetal Kft. beruházásának avatóján csütörtökön.

"Ez a beruházás is azt a célt szolgálja, hogy Magyarország saját lábon tudjon állni olyan ágazatokban, amelyekben korábban nagyobb volt a kitettsége" – mondta Varga Mihály.

"Két olyan sokkal, két olyan változással szembesültünk az elmúlt két esztendőben, amelyek meg tudták erősíteni, hogy jó úton járunk és helyes döntéseket hoztunk. Egyik a koronavírus volt, a másik a most zajló háború. Mind a két változás azt erősítette meg, hogy az önellátásra igenis szükség van" - fogalmazott a miniszter.

Varga Mihály. Fotó: Facebook
Varga Mihály. Fotó: Facebook

A miniszter emlékeztetett arra, hogy amikor tételesen átnézték, hogy a kórházi adósságállomány miből áll össze, azzal a döbbenetes ténnyel szembesültek, hogy a magyar kórházi egészségügyi ellátásának körülbelül 80 százalékát külföldi tulajdonú cégek szállítják. A program indulásakor világos kép volt arról, hogy kiket kell támogatni - tette hozzá.
Varga Mihály kijelentette: a nemzetközi piacoktól, ellátási láncoktól, nagyvállalatok üzleti érdekeitől nem lehet függővé tenni, hogy mi történik a magyar egészségügyi ellátó rendszerben.

 "Két nagyon fontos dolgot tudtunk megvalósítani az önellátás tekintetében: kutatás-fejlesztésben itthon tudtuk tartani a szellemi potenciált és képessé tudtuk tenni arra a fejlesztőinket, hogy magyar hozzáadott értéket állítsanak elő. A másik pedig az exportteljesítmény" - mondta a miniszter.
 (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.