TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A halálozási rátát tekintve globálisan és térségünkben is a középmezőnyben vagyunk.

A koronavírussal összefüggésben eddig 781-en hunytak el itthon, azaz egymillió lakosra mintegy 80 haláleset jut. Ezzel globálisan és térségünkben a középmezőnyben, uniós szinten a kevésbé sújtott tagállamok között vagyunk, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Financial Times adatbázisa alapján.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Európai Unió egészében 329 halálesetet regisztráltak egymillió lakosonként. Az uniós átlagot a nyugat- és dél-európai államok (Belgium, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) húzták fel, amelyek halálozási rátája globálisan is kimagasló.

Ha a szűkebb térségünket nézzük, akkor a halálozási rátánk átlagos.

Szomszédjaink közül messze Romániában a legsúlyosabb a helyzet, ahol 248 haláleset jut egymillió lakosra – több mint 4800-an hunytak el. Ezután következik Szerbia (108 haláleset/millió lakos), Ukrajna (92) és Ausztria (90).

Hazánknál kisebb ugyanakkor a halálozási ráta Horvátországban (68 haláleset/millió lakos), Szlovéniában (66) és Szlovákiában (8,3). Északi szomszédunk már tavasszal is a vírus elleni harc egyik mintaországa volt.

Némileg jobban áll nálunk Lengyelország és a Cseh Köztársaság is, ahol  65, illetve 60 halálos áldozatot jegyeztek fel egymillió lakosonként.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.