Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

A halálozási rátát tekintve globálisan és térségünkben is a középmezőnyben vagyunk.

A koronavírussal összefüggésben eddig 781-en hunytak el itthon, azaz egymillió lakosra mintegy 80 haláleset jut. Ezzel globálisan és térségünkben a középmezőnyben, uniós szinten a kevésbé sújtott tagállamok között vagyunk, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Financial Times adatbázisa alapján.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Európai Unió egészében 329 halálesetet regisztráltak egymillió lakosonként. Az uniós átlagot a nyugat- és dél-európai államok (Belgium, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország) húzták fel, amelyek halálozási rátája globálisan is kimagasló.

Ha a szűkebb térségünket nézzük, akkor a halálozási rátánk átlagos.

Szomszédjaink közül messze Romániában a legsúlyosabb a helyzet, ahol 248 haláleset jut egymillió lakosra – több mint 4800-an hunytak el. Ezután következik Szerbia (108 haláleset/millió lakos), Ukrajna (92) és Ausztria (90).

Hazánknál kisebb ugyanakkor a halálozási ráta Horvátországban (68 haláleset/millió lakos), Szlovéniában (66) és Szlovákiában (8,3). Északi szomszédunk már tavasszal is a vírus elleni harc egyik mintaországa volt.

Némileg jobban áll nálunk Lengyelország és a Cseh Köztársaság is, ahol  65, illetve 60 halálos áldozatot jegyeztek fel egymillió lakosonként.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.