TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A francia fővárosban ismét becsukatják a hatóságok a bárokat és a kávézókat. Franciaországban a diagnosztizált új fertőzöttek száma csúcson van, a napi halálozások száma ugyanakkor csak kis mértékben emelkedik.

Ismét a legmagasabb riasztási fokozatot léptették életbe a hatóságok Párizsban az új regisztrált koronavírus-fertőzöttek számának megugrása miatt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Párizs. (Pexels/Thorsten technoman) Párizs. (Pexels/Thorsten technoman)

A francia kormány vasárnap esti közlése szerint

keddtől minimum két hétre be kell zárniuk a bároknak és kávézóknak Párizsban és néhány elővárosban.

Az éttermek ugyan egyelőre nyitva maradhatnak, de az eddiginél szigorúbb higiéniai szabályokat kell követniük, írja a Die Welt.

Más hírforrások szerint egyelőre a kávéházak is megússzák a bezárást, de a vendégek nem fogyaszthatnak a pultnál.

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter már korábban figyelmeztetett, hogy csak akkor lehet elkerülni a fővárosi bárok és kávézók teljes bezárását, ha csökkenni kezd az új fertőzöttek száma.

Ezzel párhuzamosan

az egyetemeknek számos nagyvárosban a felére kell csökkenteniük a tantermekben és előadókban egyszerre jelen lévő diákok számát.

A kormány egyúttal ismét otthoni munkavégzésre ösztönöz mindenkit az érintett övezetekben.

A szigorításokra azután kerül sor, hogy az elmúlt hetekben soha nem látott szintre emelkedett Franciaországban az új regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. (Igaz, június óta jelentősen emelkedett az elvégzett tesztek száma is.)

Pénteken ez a mutató elérte a 17 ezret, ami óriási megugrás a nyári, ezer körüli vagy alatti értékekhez képest, és jócskán meghaladja a tavaszi, 5-7 ezres csúcsértékeket is.

Ugyanakkor a koronavírusos elhunytak napi száma szeptember közepéig a nyári alacsony szinten maradt, és azóta is csupán kis mértékben emelkedik az Our World in Data adatai szerint. A legutóbbi 24 órában 43 beteg vesztette életét – áprilisban egyes napokon még több mint ezren hunytak el.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.