TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 23. 10:09

Meghaladta a négymilliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Latin-Amerikában és a Karib-térségben, az Egyesült Államokban pedig önmagában csaknem négymillió diagnosztizált fertőzött van már.  Az összes vírushordozó több mint felét, az áldozatoknak pedig mintegy felét ezekben a térségekben jegyezték fel.

Újabb határkőhöz érkezett a koronavírus-járvány az amerikai kontinensen: Latin-Amerikában és a Karib-térségben a diagnosztizált vírushordozók száma meghaladta a négymilliót, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Rio de Janeiro, Brazília. (Forrás: Pixabay) Rio de Janeiro, Brazília. (Forrás: Pixabay)

A fertőzések több mint felét (2,2 milliót) Brazíliában jegyezték fel, ráadásul a dél-amerikai ország tegnap új rekordot könyvelt el: egy nap alatt csaknem 68 ezer embernél diagnosztizálták a vírust a helyi egészségügyi minisztérium közlése szerint.

Peruban 367 ezer, Mexikóban 362 ezer, Chilében pedig 335 ezer fertőzöttet regisztráltak, Kolumbiában pedig 218 ezren kapták el a vírust a hivatalos adatok alapján.

Latin-Amerikában és a Karib-térségben eddig összesen 172 ezer áldozatot követelt a járvány.

Brazíliában csaknem 83 ezren vesztették életüket – csak az elmúlt egy napban 1800 áldozatot regisztráltak –, Mexikóban 41 ezren, Peruban pedig 17 ezren hunytak el a vírussal összefüggésben.

Eközben az Egyesült Államokban csaknem elérte a 4 milliót az azonosított fertőzöttek száma, az áldozatok száma pedig több mint 143 ezer.

Az USA-ban júliusban újabb és újabb csúcsokra szökött a regisztrált fertőzöttek száma – igaz, ez a tesztelések növekvő számának is köszönhető –, ezért az amerikai elnök tegnap már az eddigiektől eltérő hangnemet ütött meg:

A helyzet valószínűleg rosszabbodni fog, mielőtt jobb lesz. Nem szívesen mondom, de így van.

Donald Trump tegnap először szólította fel az amerikaiakat arra, hogy hordjanak védőmaszkot, amennyiben nem tudják tartani a megfelelő távolságot a többi embertől.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.