<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Erről egy DK-s képviselő számolt be közösségi oldalán.

A Telex szúrta ki, hogy a DK-s képviselő Rónai Sándor közösségi oldalán arról számolt be, hogy az Európai Bizottságnak küldött levele nyomán a Bizottság vizsgálja a magyarországi autópálya-koncessziót. Ahogy arról mi is írtunk, a hazai koncessziót 35 évre szóló szerződéssel egy többek közt Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium, a Themis nyert meg.

A portál idézte a Rónai Sándornak küldött válaszlevelet, amelyet Ursula von der Leyen jegyez:

Bizottság jelenleg vizsgálja a szerződés a különböző elemeit. A Bizottság különösen figyelemmel vizsgálja a koncesszió odaítélését, amit a koncesszió odaítélésére vonatkozó uniós jogi keretrendszer alapján értékel a 2014/23/EU irányelv és a szerződés rendelkezései alapján. Ebből megállapítható lesz majd, hogy szó van-e az uniós jog megsértéséről. Fontos megjegyezni, hogy az érintett nemzeti hatóságoknak be kell tartaniuk az ilyen rendelkezéseket, függetlenül a finanszírozási forrástól. Biztosak lehetnek abban, hogy szem előtt tartva az általános feltételrendszert – ami az uniós költségvetés védelmét szolgálja – a Bizottság minden releváns információt figyelembe vesz majd, hogy kiderüljön, minden szükség feltétel teljesült-e.

Rónai Sándor posztját itt nézheti meg:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.