2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A jegybankelnök fizetéséhez javasolta kötni a kezdő pedagógusok bérét az MSZP frakcióvezetője hétfőn.

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy egy Országgyűlés előtt lévő kormányzati törvényjavaslattal a jelenlegi ötmillió forintról több mint hatmillió forintra emelnék Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének fizetését.

Hozzátette: az Orbán-kormány akkor emeli Matolcsy György bérét, amikor az infláció évtizedes rekordokat dönt, amikor az élelmiszerár-emelkedés 40-50 százalékos és amikor az MNB-nek 18 százalékos kamatot kellett bevezetnie ahhoz, hogy a forint ne omoljon össze.

Közölte, az MSZP azt javasolja, ha már mindenképpen emelik a jegybankelnök fizetését, emelkedjen a pedagógusok bére is, hiszen az ő hivatástudatuknak és a gyermekekért érzett felelősségének tudható be, hogy még működik a közoktatás.

A frakcióvezető azt javasolta, hogy a kezdő pedagógusok fizetése érje el az MNB-elnök fizetésének tíz százalékát; a jegybankelnök fizetésének automatikus emelésével pedig az is biztosítva lenne, hogy a pedagógusfizetések is folyamatosan és automatikusan emelkednének.

Tóth Bertalan kitért arra, még mindig nem tudni, ki rendelte meg Matolcsy György fizetésemelését.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke a múlt héten a parlamentben arról beszélt, hogy a jegybanktörvény módosítását a kormány kezdeményezte - idézte fel a politikus.

Hozzátette: az MSZP több kormánytaghoz is kérdésekkel fordult, azt tudakolva, ki kérte és mi indokolja a fizetésemelést. Van-e tudomásuk arról, hogy Matolcsy Györgynek anyagi problémái lennének, amelyek miatt emelni kellene ötmilliós fizetését? - kérdezte.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!