1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már ennyi pedagógus hagyja el a pályát, ha elfogadják a státusztörvényt.

Az aHang petícióját ebben a pillanatban már 4091 pedagógus írta alá, ami szerint ha elfogadják az új státusztörvényt, akkor ennyien elhagyják a pedagógusi pályát. Miközben már így is 16 ezer pedagógus hiányzik a közoktatásból.

Tehát a nap száma: 4091

Túl sok ez a hazai pedagógusok számához képest. Fotó: Depositphotos
Túl sok ez a hazai pedagógusok számához képest. Fotó: Depositphotos

Április 5-én még 3246 aláírója volt a petíciónak, a legfrissebb adatok szerint azonban azóta közel 1000 fővel nőtt azon pedagógusok száma, aki el akarja hagyni a közoktatást, ha a státusztörvény a jelenlegi formájában hatályba lép.

A kormány tervei szerint 2023. június 1-jétől minden közoktatásban dolgozót – tehát az egyházi, alapítványi, magánintézmények dolgozóit is – egy egységes jogállási törvény hatálya alá terelnének. A státusztörvény a pedagógus szakszervezetek szerint mindenkire nézve rendkívül hátrányos, de a közalkalmazottak esetében a különbség drámai.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!