1p

Nem értenek egyet egy újabb tervezettel.

A pedagógusok szakszervezetei újra leültek tárgyalni a Belügyminisztériummal a tanárok jogállásáról szóló törvényről, illetve egy új jogszabály-tervezetről is, ami ugyancsak kiváltotta az érdekképviseletek tiltakozását - adta hírül az Infostart. 

Az InfoRádiónak nyilatkozó Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja elmondta, azt kifogásolják, hogy a módosítás után már nem lesznek kötelesek a munkáltatók arra, hogy levonják és átutalják a szakszervezeteknek a tagdíjat, amennyiben ezt kérik a közszférában dolgozó munkavállalók.

„Ez nem más, mint a szakszervezetek kivéreztetése, és emiatt már a nemrégiben elfogadott pedagógus-életpályáról szóló törvényt is módosítani akarják” – fogalmazott a PDSZ választmányi tagja.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy véli, a tárgyalás inkább csak panaszismertetés volt. 

A tanárok érdekképviseletei jelezték, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtanak be a pedagógusok jogállásáról szóló törvény miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!